Amsterdamul vrea să interzică accesul turiștilor în cafenelele unde este vândut cannabis

Amsterdamul vrea să interzică accesul turiștilor în cafenelele unde este vândut cannabis
scris 8 ian 2021

Autoritățile locale din Amsterdam iau în calcul să interzică accesul străinilor în cafenelele unde este vândut și consumat cannabis, una dintre marile atracții pentru turiștii din capitala olandeză.

Femke Halsema, prima femeie primar din Amsterdam, alături de reprezentanți ai poliției și procuraturii, au finalizat un plan de restricționare a vânzărilor de cannabis către turiști și au trimis o scrisoare cu această propunere către Consiliul Local.

Halsema își argumenează propunerea prin faptul că vânzările de cannabis sunt de multe ori asociate cu comercializarea unor droguri de mare risc și crima organizată, iar limitarea acestei piețe ar permite un control mai strict din partea autorităților.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

„Piața de cannabis este prea mare și supraîncălzită. Vreau diminuarea acestei piețe pentru a o face gestionabilă. Condiționarea vânzărilor de cetățenia olandeză este o măsură strictă, dar nu văd alternativa”, a declarat Halsema pentru Bloomberg

Haselma, care a preluat mandatul de primar în 2018, a început să analizeze interzicerea accesului pentru turiști în cafenelele destinate consumului de cannabis încă de la începutul anului trecut.

În Amsterdam, există circa 166 de cafenele unde se vinde cannabis, piața bazându-se predominant pe turiști. Dacă vânzările vor fi permise doar către cetățenii olandezi, numărul cafenelelor de acest tip ar putea scădea la circa 68, potrivit studiilor făcute de autorități.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

Un alt studiu al primăriei Amsterdam, citat de CNN în februarie, relevă faptul că circa jumătate din tinerii care vizitează Amsterdam aleg capitala olandeză special pentru coffeeshop-urile cu cannabis.

Amsterdam încearcă deja de ceva timp să limiteze numărul de turiști. În acest context, Amsterdamul are deja cele mai mari taxe pentru turiști, comparativ cu alte orașe europene.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

Înainte de pandemie, Amsterdamul atrăgea peste 1 milion de turiști pe lună, numărul vizitatorilor depășindu-l pe cel al localnicilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
amsterdam
cannabis
coffeeshop
cafenele amsterdan