Apple riscă "măsuri ferme" dacă modificările propuse la App Store nu vor fi suficiente

Apple riscă "măsuri ferme" dacă modificările propuse la App Store nu vor fi suficiente
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 ian 2024
Apple se va confrunta cu măsuri ferme dacă modificările aduse magazinului său App Store nu respectă viitoarele reglementări ale Uniunii Europene, a declarat șeful industriei din blocul comunitar.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
 
De la începutul lunii martie, dezvoltatorii vor putea să ofere magazine alternative de aplicații pe iPhone și să renunțe la utilizarea sistemului de plată în aplicație al Apple, care percepe comisioane de până la 30%.
xAI, abia lansată de Elon Musk, concurent al ChatGPT, a atras deja investiții de jumătate de miliard de dolari CITEȘTE ȘI xAI, abia lansată de Elon Musk, concurent al ChatGPT, a atras deja investiții de jumătate de miliard de dolari

Cu toate acestea, criticii au declarat că modificările nu merg suficient de departe, susținând că structura de comisioane a Apple rămâne inechitabilă și că schimbările ar putea încălca DMA.

Întrebat despre planurile Apple, comisarul UE Thierry Breton a declarat, pentru Reuters, că "DMA va deschide porțile internetului pentru concurență, astfel încât piețele digitale să fie corecte și deschise. Schimbarea se produce deja. Începând cu 7 martie, vom evalua propunerile companiilor, cu ajutorul feedback-ului terților".
 
 "Dacă soluțiile propuse nu sunt suficient de bune, nu vom ezita să luăm măsuri ferme", a adăugat acesta.

Comisia Europeană a anunțat că solicită comentarii cu privire la angajamentele asumate de gigantul tehnologic american în urma unei investigații efectuate în 2022.
 
În cadrul noului regim al Apple în UE, dezvoltatorii vor trebui în continuare să trimită aplicațiile la Apple pentru a fi analizate în vederea detectării riscurilor de securitate cibernetică și a fraudelor.
 
Utilizatorii de dispozitive Apple din UE vor putea, de asemenea, să își aleagă browserele web și aplicațiile de plăți contactless implicite, ceea ce înseamnă că ar putea efectua plăți contactless fără a utiliza sistemul Apple Pay.
viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
apple pay