Startup-ul de AI al lui Musk vrea să obțină 6 miliarde de dolari de la investitori

Startup-ul de AI  al lui Musk vrea să obțină 6 miliarde de dolari de la investitori
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 ian 2024
Startup-ul xAI al lui Elon Musk este în discuții pentru a atrage până la 6 miliarde de dolari și caută investitori globali, inclusiv în Hong Kong, pentru a-și finanța proiectul care rivalizează cu OpenAI.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
 
Start-up-ul de inteligență artificială al miliardarului a abordat în ultimele săptămâni investitori din întreaga lume, potrivit surselor Bloomberg. 
Intel se prăbușește pe bursă, cea mai mare cădere din 2021 CITEȘTE ȘI Intel se prăbușește pe bursă, cea mai mare cădere din 2021

Trei surse au declarat că Musk spera să obțină până la 6 miliarde de dolari pentru xAI, la o evaluare propusă de 20 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, persoanele consultate au avertizat că negocierile sunt în curs de desfășurare și că Musk încă testează apetitul investitorilor pentru sume atât de mari.

O persoană spune că  startup-ul vizează și fonduri suverane de investiții din Orientul Mijlociu. În plus, se pare că au fost abordați investitori din Japonia și Coreea de Sud.
 
Atragerea uneor investiții în Hong Kong de către o firmă americană de inteligență artificială ar putea fi un proces tensionat, pe măsură ce tensiunile geopolitice cresc.
 
Washingtonul a încercat să impună controale la export menite să împiedice dezvoltarea de tehnologii avansate de către China. Anul trecut, administrația Biden a interzis unele investiții americane în inteligența artificială chineză, inclusiv în Hong Kong.
 
xAI a lui Musk și-a lansat primul produs în decembrie, un chatbot numit Grok, care este antrenat cu ajutorul postărilor din social media pe X, ceea ce îi permite să ofere răspunsuri mai actualizate decât concurenții săi.
viewscnt
Afla mai multe despre
xai
elon musk
musk
startup ai