Apple se confruntă cu stocuri insuficiente de cipuri pentru iPhone 12

Apple se confruntă cu stocuri insuficiente de cipuri pentru iPhone 12
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 nov 2020

Disponibilitatea noii serii de iPhone ar putea fi afectată de numărul redus de cipuri disponibile pentru gestionarea consumului de energie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Surse anonime din rândul partenerilor Apple, citate de Bloomberg, spun că sunt probleme cu cipurile de care iPhone 12 are nevoie pentru gestionarea energiei și că, din această cauză, ar putea fi probleme de disponibilitate pentru noile smartphone-uri ale companiei chiar în primul trimestru de după lansare.

FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară

De regulă, primul trimestru care urmează lansării noilor iPhone-uri este și cel mai bun din punctul de vedere al vânzărilor, atunci fiind cea mai mare cerere. Dacă Apple nu dispune de suficiente unități pentru a satisface cererea, veniturile companiei ar putea fi afectate.

Stocurile insuficiente de cipuri au două cauze: problemele pe care lanțul de aprovizionare le are din cauza pandemiei și trecerea la 5G.

Conform principalului furnizor de cipuri pentru iPhone, Taiwan Semiconductor Manufacturing, un device cu 5G are nevoie de 30% - 40% mai multe cipuri decât unul cu 4G.

Aceleași surse spun, însă, că în cazul în care problemele de stocuri devin acute, Apple va beneficia de un tratament preferențial și va primi cipuri cu prioritate, în defavoarea altor producători.

Apple este în curs de lansare al ultimelor două modele din seria iPhone 12. Dacă iPhone 12 și iPhone 12 Pro au intrat pe unele piețe de luna trecută, iPhone 12 Mini și iPhone 12 Pro Max vor fi disponibile pentru precomenzi începând de vineri, 6 noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cipuri
iphone 12