Bundesbank: Economia Germaniei depășește declinul provocat de pandemie

Bundesbank: Economia Germaniei depășește declinul provocat de pandemie
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2021

Economia germană depășește declinul cauzat de pandemia de coronavirus și va înregistra o creștere semnificativă în 2021 și în 2022, a previzionat Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), care a îmbunătățit estimările privind inflația și PIB-ul în ambii ani, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bundesbank se așteaptă acum ca cea mai mare economie europeană să înregistreze o creștere de 3,7% anul acesta și de 5,2% anul viitor, peste estimarea precedentă de 3%, și, respectiv, de 4,5%. Pentru 2023 este previzionat un avans de 1,7%, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

"Economia germană depășește criza provocată de pandemie", a afirmat președintele Bundesbank, Jens Weidmann.

Previziunile se bazează pe faptul că pandemia va fi ținută rapid și durabil sub control, datorită succesului campaniei de vaccinare și a atenuării restricțiilor.

"Aceste evoluții vor sprijini avansul economiei, în special în sectorul serviciilor și al consumului privat", a adăugat Weidmann.

Rata inflației în Germania ar urma să se situeze la 2,6% anul acesta, la 1,8% anul viitor, și la 1,7% în 2023, previzionează Bundesbank.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

La fel ca majoritatea țărilor UE, Germania, prima economie a zonei euro, a înregistrat anul trecut o recesiune gravă din cauza impactului pandemiei. Produsul Intern Brut a scăzut cu 4,8% în 2020, cel mai grav recul de după criza financiară din 2009. Cu toate acestea, contracția economiei germane a fost mai puțin gravă decât cea înregistrată de partenerii europeni. Această performanță se datorează în special rezultatelor bune ale sectorului industrial, care au permis economiei să nu recadă în recesiune în iarna anului trecut, când au fost reintroduse restricții la nivel național pentru a opri răspândirea virusului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bundesbank
banca centrală a germaniei