China, nou atac împotriva criptomonedelor - blochează căutările pe site-urile locale de internet

China, nou atac împotriva criptomonedelor - blochează căutările pe site-urile locale de internet
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 iun 2021

Internauții chinezi nu mai pot accesa site-urile unor platforme populare de tranzacționare a criptomonedelor folosind motoarele de căutare și rețelele de socializare locale, în ceea ce pare o nouă măsură luată de Beijing pentru a descuraja tranzacțiile cu monede virtuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Căutările pe motoarele de căutare ale Baidu, Sogo, Zhihu sau Weibo  după cuvinte-cheie pentru platforme majore, ca Binance, OKEx și Huobi, nu dau rezultate, scriu Bloomberg și Investing.com.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Platformele de tranzacționare cele mai afectate de blocarea căutărilor pe internet sunt printre cele mai mari la nivel global și au un număr mare de utilizatori asiatici. Binance este cea mai mare platformă pentru criptomonede din lume, cu un rulaj de 30 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, potrivit datelor CoinMarketCap, website deținut de Binance.

Banca centrală chineză a lansat, recent, noi avertismente cu privire la tranzacțiile cu criptomoactive și a interzis instituțiilor financiare și companiilor de plăți să furnizeze servicii care implică criptomonede.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Măsura a fost urmată de blocarea, în acest weekend, a mai multor conturi deschise de investitorii în criptomonede pe rețeaua de socializare Weibo, cu argumentul că ar încălca legislația.

Guvernul de la Beijing și-a înăsprit reglementările în materie de criptomonede încă din 2017, în încercarea de a controla ieșirile de capital și de a preveni bulele speculative. Investitorii chinezi în bitcoin au realizat profituri totale de 1,1 miliarde de dolari anul trecut, a doua cea mai mare sumă la nivelul unei țări, după SUA, conform unui raport Chinanalysis.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Noile măsuri de reglementare din ultimele săptămâni și decizia Tesla de a nu mai accepta bitcoin ca mijloc de plată pentru mașinile companiei, la mai puțin de două luni de la lansarea facilității, au împins cotațiile bitcoin la minimile din februarie și au contribuit la creșterea volatilității în piețe.

Bitcoin a revenit, miercuri, peste pragul psihologic de 36.000 de dolari, însă rămâne cu circa 44% sub nivelul maxim record de aproape 65.000 de dolari înregistrat în aprilie.

Cea mai cunoscută criptomonedă se aprecia cu 8,4% în jurul orei 20:00 (ora României), la 36,461 dolari/unitate, după ce Congresul din El Salvador a adoptat o lege prin care bitcoin devine monedă legală în țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
platforme tranzactionare criptomonede
china
cenzura
blocare cautari platforme criptomonede
binance
baidu
weibo
reglementare criptomonede
bitcoin
monede virtuale