Cea mai mare mină de diamante din lume va fi închisă

Cea mai mare mină de diamante din lume va fi închisă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2019

Cea mai mare mină de diamante din lume, renumită în special pentru diamantele sale de culoare roz, este închisă de grupul minier Rio Tinto Group după aproape patru decenii de funcționare, iar rivalii din Rusia și Canada speră că această decizie va relansa o industrie cu probleme, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producția la mina Argyle, amplasată la aproximativ 2.600 de kilometri nord-est de capitala statului Perth, este programată să se încheie înainte de finalul anului 2020, după ce va epuiza oferta de diamante viabile economic, a declarat vineri Arnaud Soirat, responsabil pentru cupru și diamante la Rio Tinto Group, arată Agerpres.

Mina Argyle este renumită pentru că furnizează aproximativ 90% din diamantele de culoare roz ale lumii, renumite pentru prețurile ridicate la care se vând. De exemplu, în luna aprilie 2017, casa de licitații Sotheby's a vândut un diamant de culoare roz de 59,6 carate pentru 71 milioane de dolari.

FOTO Elon Musk: Rețeaua de stații Supercharger va ajunge în Europa de Est “probabil” înainte de 2020. Pentru România sunt pregătite trei stații CITEȘTE ȘI FOTO Elon Musk: Rețeaua de stații Supercharger va ajunge în Europa de Est “probabil” înainte de 2020. Pentru România sunt pregătite trei stații

Însă, deși atrag cea mai mare atenție, diamantele de culoare roz reprezintă mai puțin de 0,01% din producția totală de diamante realizată la mina Argyle. Peste trei sferturi din producția acestei mine est compusă din diamante brune de calitate mai scăzută, iar analiștii estimează că producția totală a minei se vinde la un preț mediu de 15-25 dolari pentru un carat, față de un preț mediu de 171 dolari per carat la care s-au vândut anul trecut diamantele produse de rivalul De Beers.

Afluența de diamantate mici și ieftine a erodat profiturile pentru fiecare companie minieră și a făcut din ce în ce mai dificil pentru cei care taie, șlefuiesc și tranzacționează diamante să facă profit. În luna decembrie, unii dintre clienții Rio Tinto Group au refuzat să cumpere diamantele ieftine în timp ce De Beers a fost forțat să reducă unele prețuri și să ofere concesiuni cumpărătorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
diamante
mina