FOTO Microsoft pregătește un abonament Game Pass pentru PC

FOTO Microsoft pregătește un abonament Game Pass pentru PC
scris 30 mai 2019

Pe modelul abonamentului Game Pass furnizat utilizatorilor de console Xbox, Microsoft se pregătește să lanseze un serviciu similar și în cazul jocurilor video pentru PC.

Xbox Game Pass pentru PC va oferi jucătorilor acces la peste 100 de titluri în schimbul unui tarif lunar, compania americană indicând că din ofertă vor face parte jocuri dezvoltate de studiouri precum Bethesda, creatorul popularei serii “Elder Scrolls”, Sega, dar și studiouri cumpărate de Microsoft.

În prezent, doar circa 20 de jocuri disponibile prin Xbox Game Pass pentru console pot fi jucate și pe PC.

Un nou pas Uber: Și cine nu are mașină poate fi șofer pentru companie CITEȘTE ȘI Un nou pas Uber: Și cine nu are mașină poate fi șofer pentru companie

Ca și în cazul abonamentului pentru console, unele jocuri vor fi disponibile încă din ziua lansării, scriu Bloomberg și The Verge.

Microsoft nu a dezvăluit prețul abonamentui Xbox Game Pass pentru PC, dar a promis mai multe detalii la conferința E3 dedicată industriei de jocuri, care va avea loc în Los Angeles luna viitoare.

Microsoft încearcă să atragă mai mulți jucători și să vândă conținut care nu este neapărat adresat utilizatorilor de console. Pe lângă abonamentul Xbox Game Pass pentru PC, compania lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri, denumit xCloud.  Microsoft nu este prima companie care ia în calcul streaming-ul pentru jocuri. În fapt, prima încercare a fost făcută de cei de la Onlive, care în cele din urmă au eșuat. Sony și Nvidia sunt alte două companii care au o ofertă limitată de jocuri disponibile prin streaming.

Tot cu scopul de a-și majora veniturile, Microsoft a început să își extindă canalele de distribuțiie pentru jocurile din portofoliu. Recent, compania americană a anunțat că franciza “Halo” va fi disponibilă, în premieră, pe platforma online Steam.

FOTO Microsoft pregătește un abonament Game Pass pentru PC

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
xbox game pass
pc
calculator
jocuri pc
abonament