Cerealele britanice sunt vândute cu rapiditate pe piață înaintea Brexitului

Cerealele britanice sunt vândute cu rapiditate pe piață înaintea Brexitului
scris 20 aug 2019

Fermierii britanici se grăbesc să își vândă recoltele consistente de grâu și orz înainte de sfârșitul lunii octombrie, pentru a evita posibilele turbulențe care ar putea apărea pe piață din cauza unui Brexit fără acord, transmite Bloomberg.

Potrivit Agriculture & Horticulture Development Board, Marea Britanie ar putea înregistra în 2019 cea mai mare recoltă de orz din ultimii patru ani iar prognozele la grâu s-au îmbunătățit și ele. Dacă la acestea se adaugă și riscul ca vânzările spre Uniunea Europeană să se prăbușească dacă Marea Britanie părăsește blocul comunitar fără un acord, s-ar putea explica vânzările mari de cereale înregistrate la începutul sezonului actual, scrie Agerpres.

Partidul lui Barna lansează idei norvegiene cu gazele din Marea Neagră în ziua în care Iohannis discută subiectul cu Trump la Washington CITEȘTE ȘI Partidul lui Barna lansează idei norvegiene cu gazele din Marea Neagră în ziua în care Iohannis discută subiectul cu Trump la Washington

Datele AHDB arată că fermierii britanici au vândut aproximativ 63.000 de tone de orz cu livrare spot în prima săptămânii a lunii august. Aceasta este cea mai mare cantitate înregistrată după anul 2000 iar vânzările de grâu furajer au atins și ele cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cerela
marea britanie
brexit