China extinde vânătoarea minerilor de criptomonede

China extinde vânătoarea minerilor de criptomonede
scris 20 sep 2021

China extinde vânătoarea minerilor de criptomonede și vizează acum inclusiv centrele de date și instituțiile de cercetare și învățământ în căutarea minerilor deghizați.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Autoritățile sunt îngrijorate că minarea criptomonedelor poate afecta rezervele de energie pentru iarnă, arată Bloomberg.

În vară, internauții chinezi au constatat că nu mai pot accesa site-urile unor platforme populare de tranzacționare a criptomonedelor folosind motoarele de căutare și rețelele de socializare locale, în ceea ce pare o nouă măsură luată de Beijing pentru a descuraja tranzacțiile cu monede virtuale.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Platformele de tranzacționare cele mai afectate de blocarea căutărilor pe internet sunt printre cele mai mari la nivel global și au un număr mare de utilizatori asiatici. Binance este cea mai mare platformă pentru criptomonede din lume, cu un rulaj de 30 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, potrivit datelor CoinMarketCap, website deținut de Binance.

Banca centrală chineză a lansat, recent, noi avertismente cu privire la tranzacțiile cu criptomoactive și a interzis instituțiilor financiare și companiilor de plăți să furnizeze servicii care implică criptomonede.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Măsura a fost urmată de blocarea, în acest weekend, a mai multor conturi deschise de investitorii în criptomonede pe rețeaua de socializare Weibo, cu argumentul că ar încălca legislația.

Guvernul de la Beijing și-a înăsprit reglementările în materie de criptomonede încă din 2017, în încercarea de a controla ieșirile de capital și de a preveni bulele speculative. Investitorii chinezi în bitcoin au realizat profituri totale de 1,1 miliarde de dolari anul trecut, a doua cea mai mare sumă la nivelul unei țări, după SUA, conform unui raport Chinanalysis.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Noile măsuri de reglementare din ultimele săptămâni și decizia Tesla de a nu mai accepta bitcoin ca mijloc de plată pentru mașinile companiei, la mai puțin de două luni de la lansarea facilității, au împins cotațiile bitcoin la minimile din februarie și au contribuit la creșterea volatilității în piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
platforme tranzactionare criptomonede
china
cenzura
blocare cautari platforme criptomonede
binance
baidu
weibo
reglementare criptomonede
bitcoin
monede virtuale