ArcelorMittal vrea aprobarea UE pentru a prelua oțelăriile din Franța ale Liberty Steel

ArcelorMittal vrea aprobarea UE pentru a prelua oțelăriile din Franța ale Liberty Steel
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2021

Grupul ArcelorMittal SA încearcă să obțină aprobarea organismelor de reglementare din Uniunea Europeană, după ce a înaintat o ofertă de preluare a oțelăriilor din Franța aparținând magnatului Sanjeev Gupta, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unor documente ale Comisiei Europene consultate de Bloomberg, ArcelorMittal vrea să preia pachetul majoritar de acțiuni la Liberty Steel France Holding SAS, care deține combinatele siderurgice de la Ascoval și Hayange (Franța). Aceste combinate au solicitat plasarea în insolvență în luna aprilie a acestui an, pe fondul problemelor financiare cu care se confruntă firma mamă, conglomeratul GFG Alliance.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Un purtător de cuvânt de la ArcelorMittal a confirmat faptul că cel mai mare producător mondial de oțel a înaintat o ofertă pentru activele din Franța adăugând că firma intenționează să investească în aceste facilități, scrie Agerpres.

La rândul său, un purtător de cuvânt de la Liberty Steel a informat că firma ia "măsuri prudente pentru a analiza o posibilă vânzare a acestor active" care se confruntă cu "o reducere semnificativă a capitalului de lucru după colapsul Greensill Capital".

În prezent, grupul lui Sanjeev Gupta, Gupta Family Group Alliance (GFG), caută cu disperare noi fonduri, în special pentru a evita închiderea uzinelor diviziei sale siderurgice Liberty Steel. În plus, recent, Oficiul antifraudă din Marea Britanie (SFO) a demarat o anchetă asupra grupului GFG Alliance, inclusiv asupra acordurilor sale de finanțare cu societatea Greensill Capital.

Bloomberg susține că Executivul comunitar nu a acordat un calificativ "simplificat" solicitării de aprobare venite de la ArcelorMittal, ceea ce înseamnă că termenul limită până la care ar putea lua o decizie este 9 iulie.

Vânzarea unor active înseamnă dezmembrarea unui vast imperiu controlat de omul de afaceri indo-britanic Sanjeev Gupta. În total, firmele lui Gupta regrupează aproximativ 35.000 de angajați la nivel mondial, reunind combinate siderurgice și uzine de aluminiu în SUA, Marea Britanie, Franța, România (fostul Sidex Galați) și Australia.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

În luna iulie 2019, Liberty Steel, o companie cu sediul în Marea Britanie care este deținută de GFG Alliance, a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oțelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia și Belgia de la grupul ArcelorMittal. Activă pe plan global, Liberty Steel are o capacitate anuală de producție de 13 milioane de tone în Europa, 72% din volumul total, și are 17.000 de angajați pe continent. 

viewscnt
Afla mai multe despre
arcelormittal
liberty steel