Chinezii au început să cumpere cantități record de banane din străinătate

Chinezii au început să cumpere cantități record de banane din străinătate
scris 24 iun 2019

Consumatorii chinezi au început să cumpere cantități record de banane din străinătate pe măsură ce expansiunea clasei mijlocii preocupată de sănătate a dus la creșterea popularității acestui fruct, transmite Bloomberg.

Primul studio de realitate virtuală din România, Gateway VR, se extinde în Diverta Lipscani CITEȘTE ȘI Primul studio de realitate virtuală din România, Gateway VR, se extinde în Diverta Lipscani

Potrivit datelor publicate de Administrația vamală chineză, în luna mai a acestui an importurile de banane au atins un nivel record de 227.199 de tone, astfel că importurile totale de fructe și nuci au ajuns la 720.000 de tone, de opt ori mai mult decât în luna mai a anului trecut, scrie Agerpres.

Constrânsă de trenul arabil limitat și o ciupercă distructivă pentru banane, cunoscută sub denumirea de boala Panama, China a devenit din ce în ce mai dependentă de importurile de banane provenite din Asia de Sud-Est și America Latină. Cererea de banane beneficiază de pe urma creșterii veniturilor și a popularității crescute a dietelor în China, inclusiv pentru utilizare sub formă de smoothie și fulgi de banane.

Datele oficiale arată că în 2018 China a cumpărat 1,54 milioane tone de banane, în creștere cu 50% comparativ cu 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
banane
china