Bitcoin continuă raliul și trece de 11.000 de dolari

Bitcoin continuă raliul și trece de 11.000 de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 iun 2019

Bitcoin a trecut luni pragul de 11.000 de dolari pentru prima dată în ultimele 15 luni, recuperând în urma raliului recent mai mult de jumătate din creșterea parabolică dinaintea prăbușirii înregistrate anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Cea mai cunoscută criptomonedă a urcat luni până la un maxim de 11.251,21 de dolari, un avans de 13% față de vineri. Creșterea de astăzi vine după ce, în ultima zi a săptămânii trecute, moneda a sărit de 10.000 de dolari pentru prima dată din martie 2018.

Eroare: Naspers amână listarea noii companii din care face parte și eMAG CITEȘTE ȘI Eroare: Naspers amână listarea noii companii din care face parte și eMAG

În 2017, bitcoin a reușit să își crească valoarea de peste 20 ori, la circa 20.000 de dolari, în pofida numeroaselor avertismente legate de existența unei "bule speculative" și de prăbușirea iminentă a cotațiilor. Avansul spectaculos a fost urmat însă de o prăbușire.

"Piața s-a maturizat mult de ultima dată când bitcoin a trecut de 10.000 de dolari. Acest raliu este mai justificat avnd în vedere nivelul de adoptare actual", spune Matt Greenspan, analist senior la eToro, citat de Bloomberg.

Facebook a anunțat recent că s-a asociat cu alte 27 de organizații din toată lumea pentru înființarea asociației non-profit Libra și crearea unei monede virtuale omonime.

Anunțarea Libra "validează spațiul criptomonedelor și trage în sus toate monedele digitale majore", consideră Edward Moya, responsabil de strategie la Oanda.

Potrvit acestuia, "volatilitatea bitcoin probabil va persista, 12.000 de dolari și 15.000 de dolari fiind următoarele nivelul de rezistență critice".

Bitcoin continuă raliul și trece de 11.000 de dolari

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
libra
moneda virtuala
criptomoneda