Deutsche Bank, cele mai mari pierderi trimestriale din 2008

Deutsche Bank, cele mai mari pierderi trimestriale din 2008
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 iul 2019

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, aflată într-un proces amplu de restructurare, a raportat cele mai slabe rezultate trimestriale de la criza financiară încoace.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca a avut un rezultat negativ 3,1 miliarde de euro în trimestrul încheiat în iunie, aceste fiind, conform Financial Times, cele mai mari pierderi trimestriale din 2008. Pierderea a fost provocată de cheltuielile de 3,4 miliarde de euro cu operațiunile de restructurare, potrivit raportului financiar al băncii germane.

UniCredit pregătește un nou val de concedieri CITEȘTE ȘI UniCredit pregătește un nou val de concedieri

La începutul lunii, Deutsche Bank a anunțat un plan radical de restructurare, care include desființarea a 18.000 de posturi până în 2022. La acel moment, banca a estimat costul total al restructurării la 7,4 miliarde de euro. Planul mai vizează, printre altele, restrângerea semnificativă a operațiunilor de investment banking, precum și transferul unor active nedorite de 74 miliarde de euro către o “bancă rea” înființată special în acest scop.

Potrivit raportului trimestrial, 900 de locuri de muncă au fost deja desființate de la anunțarea planurilor.

Acțiunile creditorului german au scăzut cu până la 5,2% după publicarea rezultatelor, declinul temperându-se ulterior, până la circa 2,5%.

"Excluzând costul transformării, banca ar fi profitabilă, iar veniturile noastre stabile au fost în stagnare sau în creștere", a afirmat CEO-ul Christian Sewing.

Într-un interviu acordat Bloomberg Television, directorul James von Moltke a avertizat că o eventuală reducere a ratelor de dobândă în Europa ar face anumite ținte mai greu de atins pentru bancă.

"Reprezintă o presiune pentru noi și celelalte bănci în ceea ce privește veniturile", a declarat von Moltke, adăugând că scăderea dobânzilor "este un risc semnificativ" pentru Deutsche Bank.
viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
pierderi deutsche bank
dobanzi
bce
restructurare banca
concedieri