Acțiunile Deutsche Bank, în scădere puternică după ce banca germană a anunțat concedieri masive și restrângerea activităților

Acțiunile Deutsche Bank, în scădere puternică după ce banca germană a anunțat concedieri masive și restrângerea activităților
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 iul 2019

Acțiunile Deutsche Bank se depreciază cu peste 5% în a doua parte a sesiunii de tranzacționare luni, după ce gigantul bancar german a anunțat un plan masiv de restructurare, ce implică costuri de 7,4 miliarde de euro, renunțarea la activitățile de trading cu instrumente financiare și eliminarea a 18.000 de locuri de muncă la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile băncii erau în scădere cu 5,4% pe bursa de la Frankfurt cu aproximativ o oră înaintea închiderii tranzacțiilor, până la prețul de 6,79 euro/unitate.

Anterior, acțiunile Deutsche Bank s-au apreciat cu peste 3%, la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, în condițiile în care reacția investitorilor la schimbările pregătite de cea mai mare bancă germană a fost inițial pozitivă.

EXCLUSIV Codul Fiscal - din nou schimbat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Codul Fiscal - din nou schimbat

Deutsche Bank a anunțat, duminică, că va desființa 18.000 de locuri de muncă (aproximativ 20% din personalul actual) până în 2022, într-un plan de restructurare de 7,4 miliarde de euro, una dintre cele mai mari restructurări efectuate de o bancă de investiții după criza financiară.

Planul mai vizează, printre altele, restrângerea semnificativă a operațiunilor de investment banking, precum și transferul unor active nedorite de 74 miliarde de euro către o “bancă rea” înființată special în acest scop.

Tăierile de personal au început încă de astăzi, mai întâi la diviziile din Asia și apoi în Europa. Cei aproximativ 7.000 de angajați ai Deutsche Bank din Londra, unde sunt concentrate activitățile de investment banking, sunt printre cei mai afectați.

Traderii de acțiuni au fost înștiințați, prin email, să se pregătească de concedieri încă de duminică seara, scrie Bloomberg, care citează unul dintre angajații afectați de restructurări.

Potrivit publicației, zeci de angajați, unii dintre ei plângând, au fost văzuți părăsind clădirea băncii din centrul Londrei luni dimineață, ținând în mâini plicuri albe groase conținând detaliile privind pachetele compensatorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
actiuni
depreciere
concedieri
restructurari personal