Directorul executiv părăsește Binance în urma celei mai recente runde de disponibilizări

Directorul executiv părăsește Binance în urma celei mai recente runde de disponibilizări
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2023

Directorul executiv Brian Shroder părăsește Binance.US în urma celei mai recente runde de disponibilizări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Locul acestuia va fi luat temporar de directorul juridic Norman Reed.

Noua rundă de disponibilizări taie alte peste 100 de posturi, conform Bloomberg.

În iulie a fost anunțat că platforma pentru tranzacționarea de criptomonede Binance concediază angajați ca răspuns la o anchetă în curs de desfășurare a Departamentului de Justiție din Statele Unite, care probabil se va încheia cu un decret de consimțământ sau un acord.

Reducerile de personal vor elimina 1.500 până la 3.000 din forța de muncă globală a Binance și vor avea loc până la sfârșitul anului.

CITEȘTE ȘI Numărul centrelor sociale închise în urma controalelor a ajuns la 30. Amenzi de peste 1,2 milioane lei

Wall Street Journal a relatat anterior că 1.000 de angajați au fost deja disponibilizați, iar aceste disponibilizări fac parte din totalul planificat.

Investigația Departamentului de Justiție va remodela probabil compania în mod fundamental, conform CNBC.

Dacă Binance optează pentru soluționarea acuzațiilor DOJ, ar putea duce la o plată de mai multe miliarde de dolari.

Putin: Principalul obiectiv al acordului privind cerealele ucrainene nu a fost atins CITEȘTE ȘI Putin: Principalul obiectiv al acordului privind cerealele ucrainene nu a fost atins

Reuters a relatat că procurorii federali au analizat încălcarea legii împotriva spălării banilor și acuzațiile de evitare a sancțiunilor, acuzații care ar îngreuna posibilitatea ca Binance sau fondatorul Changpeng Zhao să continue să obțină licențe de funcționare.

Un purtător de cuvânt al Binance a contestat faptul că reducerile ar afecta 3.000 de angajați, spunând că numărul ”pur și simplu nu este corect”.

Purtătorul de cuvânt a spus: ”Pe măsură ce ne pregătim pentru următorul ciclu major, a devenit clar că trebuie să ne concentrăm pe densitatea talentelor în cadrul organizației, pentru a ne asigura că rămânem agili și dinamici.

Acesta nu este un caz de corectare, ci mai degrabă de reevaluare dacă avem talentul și expertiza potrivite în roluri critice.”

Prăbușirea prețului coca contribuie la insecuritatea alimentară din Columbia, potrivit ONU CITEȘTE ȘI Prăbușirea prețului coca contribuie la insecuritatea alimentară din Columbia, potrivit ONU

Binance s-a confruntat cu probleme de reglementare semnificative în ultimele luni, culminând cu procese din partea Comisiei pentru bursă și valori mobiliare Comisia pentru tranzacții cu contracte futures pentru mărfuri, pentru presupusa manipulare greșită a activelor clienților și operarea unei burse ilegale, neînregistrate în SUA.

Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, a respins în mod repetat preocupările cu privire la viitorul platformei de tranzacționare, chiar și după ce a fost numit personal în procesul SEC.

Binance în sine a suferit în mod semnificativ din cauza proceselor din partea autorităților de reglementare din SUA, cu retrageri de valută de sute de milioane de dolari.

Compania a înregistrat, de asemenea, o serie de plecări cheie ale directorilor executivi.

viewscnt
Afla mai multe despre
binance concedieri
binance pierderi
binance anchetă