Threads limitează accesul europenilor care folosesc rețeaua, deși aceasta nu a fost lansată pe continent

Threads limitează accesul europenilor care folosesc rețeaua, deși aceasta nu a fost lansată pe continent
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 iul 2023

Pentru a nu avea probleme cu legiuitorii Uniunii Europene, Meta anunță că a luat măsuri suplimentare pentru ca noua sa rețea socială, Threads, să nu poată fi accesată sau folosită de cetățenii europeni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oficial, Threads, noua platformă socială dezvoltată de Meta, nu fost lansată în Uniunea Europeană. Asta pentru că modul în care funcționează aceasta o face incompatibilă cu legislația comunitară.

Threads se bazează pe contul de Instagram al utilizatorilor pentru acces, iar Uniunea Europeană a interzis în mod express companiei americane să mai amestece datele generate separat de platformele sale.

Twitter a început să-și plătească creatorii de conținut CITEȘTE ȘI Twitter a început să-și plătească creatorii de conținut

Cu toate astea, mulți europeni au găsit modalități prin care, totuși, să acceseze Threads. Acestea variază de la instalarea manuală a aplicației pe Android, la schimbarea setărilor regionale pe iOS sau apelarea la VPN-uri.

La puțin mai bine de o săptămână de când a lansat Threads, Meta anunță că a luat măsuri suplimentare pentru a bloca accesul europenilor. În primul rând, sunt vizați cei care foloseau VPN-uri.

Apoi, nici cei care folosesc alte mijloace nu vor mai avea viață ușoară. Restricțiile implementate în ultimile zile de compania fac ca anumite componente ale aplicației să nu mai funcționeze corespunzător pentru aceștia.

Europa rămâne în continuare o piață importantă pentru Meta, iar compania spune că intenționează să-și lanseze și aici noua platformă la un moment dat.

La ultima strigare oficială, Threads avea peste 100 de milioane de utilizatori după mai puțin de cinci zile din momentul lansării.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
threads
europa
social media