Douglas, cu parfumerii și în România, a dat startul IPO-ului. Evaluare de circa 3 miliarde euro

Douglas, cu parfumerii și în România, a dat startul IPO-ului. Evaluare de circa 3 miliarde euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 mar 2024
Retailerul german de parfumuri Douglas, prezent și în România, își propune să vândă acțiuni în valoare de 907 milioane de euro în cadrul ofertei sale publice inițiale, prin care proprietarul, CVC Capital Partners, încearcă să profite de o revenire a cotațiilor europene.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Oferta publică inițială a demarat astăzi, iar cererea pentru acțiuni depășește deja mărimea tranzacției, potrivit Bloomberg. Subscrierile se încheie pe 19 martie, iar compania va debuta la bursă, cel mai probabil, pe 21 martie. Listarea are loc la FRankfurt.
Oferta urmărește să strângă aproximativ 850 de milioane de euro pentru companie prin vânzarea de noi acțiuni, în timp ce acționarul majoritar - Kirk Beauty International SA, un holding deținut de CVC și de familia fondatoare Kreke - va vinde aproximativ 57 de milioane de euro din acțiunile existente pentru a acoperi obligațiile fiscale pentru participanții la programele de management equity.
 
Oferta va consta în până la 34,6 milioane de acțiuni nou emise, numărul final fiind stabilit în funcție de prețul final al ofertei. De asemenea, compania se așteaptă să obțină o injecție suplimentară de capital de 300 de milioane de euro de la actualul acționar în rezerva de capital, ceea ce va aduce contribuția totală de capital la Douglas la aproximativ 1,15 miliarde de euro.
 
Intervalul de preț implică o valoare de piață a capitalului propriu de 2,8 miliarde de euro -  3,1 miliarde de euro, a precizat Douglas.
Acțiunile Nvidia scad din cauza unui proces legat de drepturile de autor folosite pentru antrenarea AI CITEȘTE ȘI Acțiunile Nvidia scad din cauza unui proces legat de drepturile de autor folosite pentru antrenarea AI

Douglas a raportat vânzări de 4,1 miliarde de euro în anul încheiat în septembrie, în creștere cu 12% față de anul precedent, cu un profit ajustat de 725,9 milioane de euro, în creștere cu 22%. Compania a stabilit un obiectiv pe termen mediu de creștere anuală a vânzărilor de 7%, cu un obiectiv de peste 200 de magazine noi în următorii trei ani.

Anul trecut, Bloomberg a relatat că Douglas ia în calcul o ofertă publică inițială pentru rețeaua de parfumerii Douglas, la o valoare de peste 7 miliarde de euro. Anterior, CVC a mai demarat pregătirile pentru o ofertă publică inițială sau vânzare a Douglas, însă pandemia de coronavirus a pus capăt acestor planuri. CVC a preluat afacerea de la fondul de investiții Advent International și familia fondatoare Kreke, în 2015, pentru aproximativ 2,8 miliarde de euro.

La finele anului 2020 a fost anunțat că Douglas se pregătește de o restructurare financiară în 2021, în condițiile în care pandemia de COVID-19 i-a afectat afacerile. În total, datoria netă a companiei se situa atunci la 2,1 miliarde de euro.

În România, rețeaua este prezentă din 2007 și are 40 de magazine.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
douglas
cvc
cvc capital partners
parfumerii
ipo douglas
listare europa