Dr. Martens vrea să atragă până la 1,3 miliarde lire sterline pe bursa londoneză

Dr. Martens vrea să atragă până la 1,3 miliarde lire sterline pe bursa londoneză
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 ian 2021

Acționarii producătorului britanic de bocanci Dr. Martens estimează că vor strânge până la 1,3 miliarde de lire sterline (1,8 miliarde dolari) din vânzarea unui pachet de 35% din acțiunile companiei pe bursa de la Londra.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fondul de investiții Permira Holdings, acționarul majoritar al companiei, și o serie de investitori minoritari vor să vândă un pachet de până la 350 milioane de acțiuni (35%) în cadrul operațiunii.

Intervalul de preț a fost stabilit la 330-370 pence pe acțiune, conferind companiei o valoare de 3,3 până la 3,7 miliarde de lire sterline.

CONFIRMARE Surpriză: Grupul Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători agribusiness din România, având alături BERD, vine la bursă pentru 40 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Surpriză: Grupul Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători agribusiness din România, având alături BERD, vine la bursă pentru 40 milioane euro

Permira a achiziționat Dr. Martens în 2014, în schimbul sumei de 300 milioane de lire. Printre acționarii minoritari se numără familia Griggs, care a adus brandul în Marea Britanie în 1960, directori ai companiei și foști sau actuali angajați.

Potrivit prospectului consultat de Bloomberg, oferta a atras deja suficiente cereri pentru a acoperi întregul pachet de acțiuni vizat, inclusiv de la fondul de investiții BlackRock și managerul de active Janus Henderson Group.

Oferta este programată să se deruleze până pe 1 februarie, dar ar putea fi închisă mai devreme.

Acțiunile Dr. Martens vor intra la tranzacționare pe 2 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
dr. martens
doc martens
bocanci dr
martens
listare
ipo
oferta publica initiala
permira holdings