După modelul României, și Bulgaria lansează o loterie pentru a impulsiona vaccinarea populației

După modelul României, și Bulgaria lansează o loterie pentru a impulsiona vaccinarea populației
scris 1 oct 2021

Guvernul bulgar va pune la bătaie 102 ceasuri inteligente pentru persoanele cu vârste de peste 12 ani care se vor vaccina împotriva COVID-19 în luna octombrie, într-un demers de a stimula cetățenii să se imunizeze, în condițiile în care doar 22% din populația Bulgariei și-a făcut vaccinul, aceasta constituind cea mai mica rată de inoculare din Uniunea Europeană, relatează EFE și Bloomberg.

Toți cei care primesc cel puțin o doză de vaccin vor putea participa la această loterie, scrie Agerpres.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Un sondaj efectuat recent de Gallup International Balkan a arătat că 45% din cei 6,7 milioane de bulgari refuză să se vaccineze, în timp ce alți 21,5% au spus că intenționează să o facă.

"Potrivit analizei demografice, este vorba în cea mai mare parte de tineri, comunități marginalizate, grupul etnic al romilor sau alte grupuri amenințate de inegalități sociale", relevă compania de sondare a opiniei publice, care a analizat profilul celor care refuză vaccinul.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Neîncrederea în instituții și îndoielile cu privire la vaccinuri au încetinit inocularea în Bulgaria, unde rata infecțiilor înregistrează de șase săptămâni o tendință ascendentă, iar rata de mortalitate din cauza COVID-19 în ultimele 14 zile este de opt ori mai mare decât media UE.

Și România va organiza o loterie pentru a încuraja vaccinarea .Prima extragere are loc chiar duminica aceasta, iar înscrierea este vineri, 1 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
loterie
vaccinare
romania