Efectul prăbușirii Wirecard - Indicele bursier german DAX va trece prin cea mai mare transformare de până acum

Efectul prăbușirii Wirecard - Indicele bursier german DAX va trece prin cea mai mare transformare de până acum
scris 6 sep 2021

Indicele bursier german DAX va trece prin cea mai mare transformare din istoria sa de 32 de ani. Principalele modificări vizează creșterea numărului de companii din componența indicelui, de la 30 la 40, și introducerea unei condiții de profitabilitate.

Pentru ca o companie să poată fi inclusă în indicele blue-chip, va fi necesar ca aceasta să raporteze un rezultat EBITDA (profit înainte de impozite, dobânzi, amortizări și deprecieri) pozitiv timp de doi ani consecutiv. Condiția nu se va aplica însă pentru companiile care fac parte deja din principalul indice al bursei de la Frankfurt.

INFOGRAFICE Prețul gazului pe BRM a sărit de 250 lei/MWh, peste cotațiile de pe bursa austriacă CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Prețul gazului pe BRM a sărit de 250 lei/MWh, peste cotațiile de pe bursa austriacă

Potrivit băncii americane de investiții JPMorgan Chase&Co, citată de Bloomberg, companiile care vor fi adăugate în structura indicelui vor fi jucători cu creștere mai rapidă, precum retailerul online Zalando sau firma de livrări de mâncare Hello Fresh. Alte companii care ar putea fi incluse sunt giganți din industrie ca Airbus sau Siemense Healthineers.

Modificările vor fi realizate la jumătatea lunii acesteia.

Conform Financial Times, transformarea indicelui este legată și de criza de imagine cu care Deutsche Boerse, operatorul bursei germane, și companiile din componența DAX se confruntă după prăbușirea Wirecard. Wirecard, cu operațiuni și în România, a solicitat intrarea în insolvență în iunie 2020, după ce a dezvăluit o gaură contabilă de aproape 2 miliarde de euro.

Wirecard era una dintre cele 30 de companii constituente ale DAX și înlocuise Commerzbank cu doi ani înainte de izbucnirea scandalului.

viewscnt
Afla mai multe despre
dax
indice german
indice frankfurt
dax 40
mdificare dax