Efectul protestelor Vestelor Galbene: Franța taie puternic din facilitățile fiscale ale firmelor, pentru banii populației

Efectul protestelor Vestelor Galbene: Franța taie puternic din facilitățile fiscale ale firmelor, pentru banii populației
scris 17 iun 2019

Franța vrea să elimine anul viitor facilități fiscale în valoare de 1 miliard de euro acordate companiilor, măsura urmând să contribuie la finanțarea reducerii taxelor pe veniturile personale ale populației, care valorează de cinci ori mai mult, a declarat duminică ministrul Bugetului, Gerald Darmanin, transmite Bloomberg.

Guvernul intenționează să finanțeze restul de 4 miliarde de euro necesare relaxării fiscale pentru populație prin reducerea cheltuielilor publice, a spus Darmanin la postul de televiziune LCI, arată news.ro.

FOTO Curtea Constituțională, atacată de hackeri CITEȘTE ȘI FOTO Curtea Constituțională, atacată de hackeri

Președintele francez Emmanuel Macron a propus în luna aprilie reducerea impozitelor pe venit, ca reacție la protestele vestelor galbene și în urma unei serii de dezbateri naționale.

Darmanin a mai spus că populația va beneficia de o reducere a impozitelor începând din luna ianuarie 2020, în cadrul măsurilor preconizate de guvern.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
macron
veste galbene
paris