FDA analizează eficacitatea unui medicament experimental în lupta cu Covid-19. “Lucrăm cu viteza fulgerului!”

FDA analizează eficacitatea unui medicament experimental în lupta cu Covid-19. “Lucrăm cu viteza fulgerului!”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 mai 2020

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA lucrează “cu viteza fulgerului” pentru a analiza datele privind eficacitatea medicamentului experimental remdesivir în lupta contra noului coronavirus, potrivit șefului agenției guvernamentale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Remdesivir, medicament dezvoltat de compania americană Gilead Sciences, este folosit în mai multe studii clinice în SUA și în străinătate, datele preliminarii indicând o rată de recuperare mai rapidă a pacienților tratați, comparativ cu rata de însănătoșire fără acest tratament.

“Lucrăm cu compania pentru a sublinia necesitatea vitezei și, în același timp, pentru a înțelege datele”, a declarat comisarul FDA, Stephen Hahn, într-un interviu pentru Bloomberg.

ANRE pregătește o lovitură de grație producătorilor de gaze: vrea să-i oblige să scoată la licitație 20% din producție la un preț maxim de 95% din cel de pe bursa austriacă CEGH CITEȘTE ȘI ANRE pregătește o lovitură de grație producătorilor de gaze: vrea să-i oblige să scoată la licitație 20% din producție la un preț maxim de 95% din cel de pe bursa austriacă CEGH

Miercuri, directorul Institutului Național american de Alergii și Boli Infecțioase (NAID), Anthony Fauci, a prezentat primele date în cadrul studiului cu remdesivir derulat de institut și a declarat că medicamentul poate deveni tratament-standard dacă rezultatele vor fi confirmate.

Pacienții tratați cu remdesivir s-ar fi însănătoșit, în medie, după 11 zile, în timp ce pacienții care au primit placebo au avut o rată de recuperare de 15 zile, potrivit lui Fauci.

Tot miercuri, un studiu separat, publicat în The Lancet, a arătat însă că tratamentul cu remdesivir nu a avut niciun efect asupra unui număr de 158 de pacienți din 10 spitale din regiunea chineză Hubei.

Acțiunile Gilead se apreciau ușor joi, pe o piață în scădere, după un avans de peste 5% înregistrat ieri, după publicarea celor două studii. De la începutul anului, prețul acțiunilor companiei a crescut cu peste o treime.

Șeful FDA nu a avansat un termen pentru o eventuală punere pe piață a remdesivir.

Agenția a aprobat până în prezent doar un singur medicament în regim de urgență pentru tratarea Covid-19. Săptămâna trecută, a permis utilizarea medicamentului pentru malarie hidroxiclorochină în tratamentul pacienților cu Covid-19, cu avertismentul, emis ulterior, că acesta poate afecta grav funcția inimii.

viewscnt
Afla mai multe despre
fda
remdesivir
coronavirus
covid 19
covid19
tratament
medicament experimental
gilead sciences