Ford estimează costuri cu aprovizionarea în creștere cu 1 miliard de dolari din cauza inflației. Acțiunile scad

Ford estimează costuri cu aprovizionarea în creștere cu 1 miliard de dolari din cauza inflației. Acțiunile scad
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 sep 2022

Acțiunile Ford Motor se depreciază puternic în debutul tranzacțiilor marți, după ce producătorul auto american a avertizat că inflația galopantă duce la creșterea costurilor de achiziție de la furnizori, estimând cheltuieli cu 1 miliard de dolari mai mari decât se aștepta în trimestrul al treilea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford estimează un câștig EBIT (înainte de dobânzi și taxe) între 1,4 și 1,7 miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea, cu mult sub rezultatul de 3,7 miliarde de dolari raportat în trimestrul anterior, potrivit companiei, citate de Bloomberg și MarketWatch.

În perioada iulie-septembrie 2021, rezultatul EBIT s-a ridicat la 3 miliarde de dolari.

Apple va majora prețurile în magazinele de aplicații App Store din Europa și până în Asia, în octombrie CITEȘTE ȘI Apple va majora prețurile în magazinele de aplicații App Store din Europa și până în Asia, în octombrie

Pe baza negocierilor sale recente, Ford estimează că plățile către furnizori vor fi cu aproximativ 1 miliard de dolari mai mari decât se aștepta anterior, din cauza inflației. De asemenea, deficitul de piese de schimb va menține la un nivel ridicat stocul de vehicule nefinalizate, potrivit companiei.

Cu toate acestea, Ford și-a menținut neschimbate proiecțiile privind profitul pentru anul în curs, estimând în continuare un rezultat EBIT între 11,5 și 12,5 miliarde de dolari.

Acțiunile Ford s-au prăbușit cu până la 10,5% în debutul tranzacțiilor pe bursa de la New York, până la un minim intraday de 13,36 dolari/unitate.

În jurul orei 17:40 (ora României), titlurile producătorului auto consemnau un declin de 9,14%, la 13,57 dolari.

Principalii indici bursieri americani se depreciau cu până la 1,4% la ora menționată.

Ford se alătură corului marilor corporații care avertizează asupra provocărilor macro ce se răsfrâng asupra economiei, pe fondul inflației ridicate și al problemelor de aprovizionare. În ultimele săptămâni, FedEx, General Electric și McDonald’s, printre altele, au indicat că se confruntă cu scăderea cererii și întreruperi în lanțul de aprovizionare și au atenționat cu privire la posibilitatea tot mai mare a unei recesiuni.

Avertismentul Ford vine în contextul în care Rezerva Federală (Fed) este așteptată să majoreze din nou ratele dobânzilor la ședința din această săptămână, cu cel puțin 75 puncte de bază.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
prabusire actiuni
cheltuieli cu aprovizionarea
costuri cu furnizori
inflatie
recesiune