Germania face primii pași pentru a permite vehicule autonome pe drumurile publice

Germania face primii pași pentru a permite vehicule autonome pe drumurile publice
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2021

Germania, cea mai mare piață auto europeană, face primii pași concreți pentru a permite pe drumurile publice vehicule care se pot conduce singure. Primul pachet de legi a fost aprobat și la anul se pot concretiza primele proiecte. Companii precum Volkswagen sau Continental lucrează la astfel de tehnologii de ani buni, dar le-au testat în circuit închis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Germania au mai fost mici teste cu vehicule autonome lente, pe distanțe scurte, fiind vorba de mici autobuze, scrie Hotnews.ro.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Legiutorii din camera inferioară a parlamentului au adoptat un pachet de legi ce vor permite mașini autonome pe drumurile publice, însă cu anumite condiții și în anumite scenarii de utilizare, cum ar fi microbuze sau mici vehicule logistice care transportă pasageri sau mărfuri pe rute predeterminate.

Legislația va permite prezența unor vehicule cu nivelul 4 de autonomie, ceea ce înseamnă că se pot conduce complet singure în anumite condiții, dar nu în toate. Condiția este ca vehiculul să poată fi oprit imediat de un operator uman în caz de urgență, fie din mașină, fie accesând mașina de la distanță.

Companiile care stau cel mai bine la vehicule autonome sunt Waymo LLC și Cruise LLC în SUA. Baidu în China și Yandex în Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
vehicule autonome