Germania se împrumută la cele mai mari dobânzi de după 2011

Germania se împrumută la cele mai mari dobânzi de după 2011
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2023

Randamentele pentru obligațiunile de referință emise de statul german au trecut miercuri pragul de 3%, pentru prima dată în mai mult de un deceniu, pe măsură ce investitorii cer dobânzi din ce în ce mai mari pentru a achiziționa obligațiuni cu maturități lungi, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Randamentele pentru obligațiunile germane pe zece ani, cunoscute general sub numele Bund, au crescut miercuri cu patru puncte de bază, până la 3,01%. Pe parcursul lunii septembrie, randamentele pentru acest tip de obligațiuni au crescut cu aproape 40 de puncte de bază, cel mai mare salt lunar din acest an.

Bloomberg: România poate fi un exemplu pentru Ucraina în drumul de aderare la UE. România a lucrat la propriul miracol economic, în timp ce Polonia s-a certat CITEȘTE ȘI Bloomberg: România poate fi un exemplu pentru Ucraina în drumul de aderare la UE. România a lucrat la propriul miracol economic, în timp ce Polonia s-a certat

Creșterea costurilor cu împrumuturile pentru Germania vine pe fondul unor modificări de amploare pe piețele mondiale de obligațiuni. După ce s-au îndreptat spre obligațiunile cu maturități lungi pentru a se proteja de o posibilă încetinire a economiei, traderii se pregătesc acum de o perioadă prelungită de politică monetară strictă precum și de alte obstacole potențiale care vor crește oferta de obligațiuni, scrie Agerpres.

În paralel, Banca Centrală Europeană ar putea accelera ritmul cu care elimină obligațiuni din bilanțul său contabil, în timp ce emisiunile de obligațiuni guvernamentale sunt așteptate să rămână la un nivel ridicat pentru ca guvernele să poată să își finanțeze cheltuieile, pe măsură ce economia începe să încetinească. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
dobânzi