Prețul gazelor naturale în Europa este la cel mai redus nivel din ultimele 18 luni

Prețul gazelor naturale în Europa este la cel mai redus nivel din ultimele 18 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2023

Prețurile de referință la gaze naturale pe piața din Europa continuă să scadă din cauza vremii neobișnuit de calde care distruge o cerere de gaze deja afectată de apetitul redus al sectorului industrial, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractul la gaze cu livrare în luna noiembrie a scăzut marți dimineața cu 5,4%, până la cel mai redus nivel înregistrat după luna noiembrie 2022. În total, pe parcursul ultimelor trei ședințe de tranzacționare, cotațiile la gaze naturale au scăzut cu peste 10%, scrie Agerpres.

Proprietarul celui mai important grup de lux din lume, cel mai bogat european, este cercetat pentru posibilă spălare de bani. Afaceri cu un oligarh rus CITEȘTE ȘI Proprietarul celui mai important grup de lux din lume, cel mai bogat european, este cercetat pentru posibilă spălare de bani. Afaceri cu un oligarh rus

Potrivit firmei de prognoze Maxar Technologies, temperaturile din vestul Europei ar urma să depășească pragul de 20 de grade Celsius în weekend și vor rămâne peste valorile normale, cel puțin până la mijlocul acestei luni. Asta va amâna debutul sezonului de livrare a agentului termic, după un septembrie călduros.

În paralel, depozitele de gaze continuă să se umple iar potrivit datelor Gas Infrastructure Europe gradul de umplere a depozitelor din regiune este la o medie de 96%.

În ceea ce privește consumul de gaze din Uniunea Europeană și Marea Britanie, acesta a fost cu 9% mai mic în luna septembrie a acestui an comparativ cu luna septembrie a anului trecut, potrivit lui Tom Marzec-Manser, director de analiză la firma ICIS. În plus, este cu 20% mai mic decât media lunii septembrie în perioada 2017-2021.

În Germania, luna trecută cererea de gaze din partea sectorului comercial și rezidențial a fost la aproape jumătate din nivelul la care era în luna septembrie 2022, a precizat Tom Marzec-Manser, adăugând că avansul modest al cererii de gaze înregistrat în luna august din partea sectorului industrial s-a evaporat complet în luna septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
pret