Google, amendă record pentru nerespectarea “dreptului de a fi uitat” al unei persoane

Google, amendă record pentru nerespectarea “dreptului de a fi uitat” al unei persoane
scris 15 iul 2020

Autoritatea belgiană pentru protecția datelor (APD) a amendat Google cu 600.000 de euro, o sumă record pentru o sancțiune dictată împotriva unei companii în această țară, pentru nerespectarea dreptului unui cetățean “de a fi uitat” pe internet.

Potrivit regulamentelor europene în vigoare, cetățenii Uniunii au dreptul să obțină ștergerea de pe browserele web a datelor cu caracter personal care îi privesc și care le-ar putea aduce prejudicii de imagine.

Google a dat dovadă de “neglijență clară”, refuzând să elimine de pe motorul său de căutare link-uri către articole de presă ce făceau referire la incidente neprobate de hărțuire, petrecute în urmă cu peste 10 ani, potrivit unui comunicat al APD, citat de Bloomberg.

Averea lui Elon Musk a depășit-o pe cea a lui Warren Buffett. Fondatorul Tesla a devenit și cel mai bine plătit CEO din SUA, întrecându-l cu mult pe Tim Cook CITEȘTE ȘI Averea lui Elon Musk a depășit-o pe cea a lui Warren Buffett. Fondatorul Tesla a devenit și cel mai bine plătit CEO din SUA, întrecându-l cu mult pe Tim Cook

ADP a sprijinit, în acest caz, o plângere depusă de un cetățean, care,  “în virtutea poziției sale, joacă un rol în viața publică din Belgia”, se arată în comunicat.

Google încearcă de mai mulți ani să limiteze aplicarea “dreptului de a fi uitat” în statele europene, după ce Curtea Europeană de Justiție a decis, în 2014, că operatorii motoarelor de căutare pe internet sunt obligați să elimine informațiile nepotrivite sau irelevante din rezultatele căutărilor online.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
gdpr
dreptul de a fi uitat
amenda belgia
amenda record belgia