GRAFIC Alibaba a pierdut până la 26 miliarde de dolari din capitalizare după ce televiziunea de stat a anunțat arestarea unei ....persoane cu numele Ma

GRAFIC Alibaba a pierdut până la 26 miliarde de dolari din capitalizare după ce televiziunea de stat a anunțat arestarea unei ....persoane cu numele Ma

Foto dreamstime.com

scris 3 mai 2022

Un scurt acces de îngrijorare cu privire la soarta cofondatorului Alibaba Group Holding, Jack Ma, a declanșat oscilații bruște ale acțiunilor companiei de comerț electronic, scoțând în evidență anxietatea continuă a investitorilor față de sectorul tehnologic din China, după un an de represiuni din partea autorităților.

Acțiunile Alibaba s-au prăbușit cu până la 9,4% la Hong Kong, ștergând aproximativ 26 de miliarde de dolari din valoarea de piață a companiei, după ce televiziunea de stat CCTV a relatat că autoritățile din Hangzhou, sediul central al Alibaba, au impus restricții asupra unei persoane cu numele de Ma, scrie Bloomberg.

Acțiunile și-au revenit după ce un comunicat al poliției din Hangzhou a indicat că numele persoanei acuzate se scrie cu trei caractere chinezești. Numele chinezesc al lui Jack Ma este Ma Yun, care are două caractere.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Reacția investitorilor "arată sentimentul relativ slab din domeniul tehnologiei", a declarat Willer Chen, analist la Forsyth Barr Asia. "Cred că piața este un pic prea sensibilă în această privință", a adăugat el.

GRAFIC Alibaba a pierdut până la 26 miliarde de dolari din capitalizare după ce televiziunea de stat a anunțat arestarea unei ....persoane cu numele Ma

Persoana acuzată lucrează ca director de cercetare și dezvoltare hardware la o companie IT, a relatat publicația de stat Global Times, citând surse neidentificate. CCTV a declarat că persoana a fost plasată sub așa-numitele "măsuri obligatorii" la 25 aprilie, după ce a fost acuzată de incitare la subminarea puterii de stat și alte activități care au pus în pericol securitatea națională.

VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct

Raportul de două fraze al CCTV, actualizat ulterior pentru a indica un al treilea caracter în numele persoanei acuzate, a zdruncinat investitorii, care erau deja îngrijorați de măsurile de reprimare ale Beijingului, care au început prin a-l viza pe Jack Ma și au fost extinse ulterior în toate sectoarele internetului.

În aprilie anul trecut, Alibaba a primit o amendă-record de 2,3 miliarde de euro, cu argumentul că ar fi încălcat reglementările antimonopol.

Anterior, fondatorul grupului, Jack Ma, a criticat public autoritățile financiare, într-un discurs care l-a pus în opoziție cu oficialii chinezi și care a avut ca rezultat respingerea unei megaoferte publice inițiale a Ant Group, parte a Alibaba, evaluată la 35 miliarde de dolari.

Miliardarul chinez s-a retras ulterior din viața publică.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
jack ma
alibaba
actiuni
prabusire actiuni
represiuni sectorul tehnologic china