GRAFIC Netflix depășește Disney în funcție de capitalizare pentru prima oară de la debutul pandemiei

GRAFIC Netflix depășește Disney în funcție de capitalizare pentru prima oară de la debutul pandemiei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 nov 2021

Capitalizarea Netflix a depășit-o, joi, pe cea a Walt Disney pentru prima oară de la debutul pandemiei, după ce proprietarul serviciului de streaming rival Disney+ a raportat încetinirea creșterii numărului de abonați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Acțiunile Disney s-au corectat cu până la 9,2% în prima parte a sesiunii bursiere, cel mai abrupt declin procentual din martie 2020.

În jurul orei 17:30 (ora României), titlurile companiei se depreciau cu 8,44% față de referința de miercuri, la 159,72 dolari/unitate. Acțiunile Netflix se apreciau cu 1,8%.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Capitalizarea Disney a coborât sub pragul psihologic de 300 miliarde de dolari, până la aproximativ 288 miliarde de dolari, în timp ce valoarea de piață a Netflix a urcat la peste 291 miliarde de dolari.

Walt Disney a raportat, miercuri seara, rezultate financiare sub estimări și a anunțat o creștere de doar 2,1 milioane de abonați pentru Disney+ în ultimul trimestru al anului fiscal, comparativ cu un avans mediu de 3,6 milioane preconizat de analiștii intervievați de Bloomberg.

În trimestrul fiscal precendent, Disney+ a atras peste 12 milioane de clienți noi.

GRAFIC Netflix depășește Disney în funcție de capitalizare pentru prima oară de la debutul pandemiei

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
walt disney
disney+
abonati disney+
actiuni
capitalizare