Daimler vinde participația de 316 milioane de euro deținută la Renault

Daimler vinde participația de 316 milioane de euro deținută la Renault
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2021

Grupul german Daimler AG a anunțat că fondul său de pensii va vinde acțiunile pe care le deține la producătorul auto francez Renault, dar a dat asigurări că nu se va modifica parteneriatul industrial, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Participația de 3,1% deținută de Daimler AG este evaluată la aproximativ 316 milioane de euro (364 milioane de dolari), scrie Agerpres.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Producătorul german de mașini de lux lansează o ofertă către investitorii instituționali pentru 9,2 milioane de acțiuni, după închiderea ședinței bursiere de miercuri. Parteneriatul industrial îndelungat între cele două companii rămâne nemodificat și nu va fi afectat de decizie, a informat Daimler într-un comunicat.

La Bursa de la Paris, acțiunile Renault au urcat miercuri cu 1,9%, la 34,30 euro, evaluând participația Daimler la 316 milioane de euro.

Conform parteneriatului dintre Daimler și alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, datează din 2010, Daimler are o fabrică în Mexic cu Nissan și colaborează cu Renault în domeniul vehiculelor Kangoo și Citan, printre alte proiecte. De asemenea, Daimler explorează posibilitatea dezvoltării în comun cu Renault a unui model de camionetă.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

În mai, Nissan și-a vândut participația de aproximativ 1,5% deținută la grupul german Daimler printr-o procedură de plasament de tip bookbuilding accelerat, după decizia similară din martie a partenerului de alianță Renault.

Renault și Daimler au o prezență importantă în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
renault