Iberdrola va investi peste 300 milioane euro în construcția celui mai mare parc fotovoltaic din Europa

Iberdrola va investi peste 300 milioane euro în construcția celui mai mare parc fotovoltaic din Europa
scris 7 iun 2019

Compania spaniolă de utilități Iberdrola va investi peste 300 milioane de euro în construcția unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 590 MW, cel mai mare proiect de acest tip din Europa și printre cele mai mari din lume.

Iberdrola a inițiat procedurile în vederea obținerii aprobărilor pentru construcția parcului, care ar urma să fie amplasat în regiunea Extremadura din vestul Spaniei, potrivit companiei, citată de Bloomberg.

Parcul, denumit Francisco Pizarro, va avea o suprafață de peste 1.300 de hectare și va include aproximativ 1,7 milioane de panouri solare, cu o capacitate totală de 590 MW. Va fi cel mai mare parc fotovoltaic din Europa și unul dintre cele mai mari din lume.

La Transgaz pică dividendul mare „al lui Dragnea” și trece dividendul mic „al statului paralel”. Acțiunile companiei scad la bursă. Avertisment că statul ar putea ieși din era dividendelor „generoase” CITEȘTE ȘI La Transgaz pică dividendul mare „al lui Dragnea” și trece dividendul mic „al statului paralel”. Acțiunile companiei scad la bursă. Avertisment că statul ar putea ieși din era dividendelor „generoase”

Finalizarea construcției este estimată pentru anul 2022.

În prezent, cel mai mare parc solar din Europa este Cestas Solar Park din Franța, cu o capacitate de 300 MW. Iberdrola a început, recent, lucrările la construcția unui parc solar cu o capacitate de 500 MW, aflat tot în regiunea Extremadura.

Sectorul energiei regenerabile din Spania se află în plină expansiune, în contextul lansării mai multor proiecte de anvergură, care beneficiază de susținerea guvernului. Conform strategiei energetice a țării, Spania intenționează să își închidă toate cele 7 centrale nucleare până în 2035 și să producă energie electrică exclusiv din surse regenerabile începând cu anul 2050.

Închiderea centralelor nucleare, responsabile pentru aproximativ 20% din producția națională de electricitate a Spaniei, a fost una din promisiunile de campanie ale socialiștilor, care au preluat puterea în vara anului trecut.

Iberdrola estimează că viitorul parc Francisco Pizarro va alimenta cu energie electrică 375.000 de clienți pe an, mai mult decât populația actuală din regiunea Extremadura.

Incluzând parcul Pizarro, Iberdrola vizează finalizarea unor proiecte “verzi” cu o capacitate cumulată de peste 1.200 MW în Spania în următorii ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
iberdrola
parc solar
parc fotovoltaic
francisco pizarro
investitie
cel mai mare parc solar din europa