INFOGRAFIC Economia Marii Britanii s-a contractat cel mai mult în ultimii 20 de ani

INFOGRAFIC Economia Marii Britanii s-a contractat cel mai mult în ultimii 20 de ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 apr 2020

Economia britanică a consemnat cea mai abruptă scădere lunară din ultimii cel puțin 20 de ani în aprilie, indică un sondaj IHS Markit publicat joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) pentru Marea Britanie a scăzut la 12,9 puncte în aprilie, de la 36 puncte în luna anterioară, un nou minim record de la crearea indicatorului, potrivit datelor IHS Markit, citate de Bloomberg și Reuters. Analiștii estimau o valoare de 31,4 puncte pentru luna aprilie.

Indicatorul PMI analizează sănătatea economică la nivelul industriei prelucrătoare și serviciilor, o valoare de sub 50 puncte indicând o contracție a activității.

Încă 5,3 milioane de americani au cerut șomaj în contextul pandemiei. Concedierile din ultima lună depășesc numărul joburilor create după criza din 2009 CITEȘTE ȘI Încă 5,3 milioane de americani au cerut șomaj în contextul pandemiei. Concedierile din ultima lună depășesc numărul joburilor create după criza din 2009

Peste 80% dintre furnizorii de servicii și 75% dintre companiile din industria prelucrătoare au raportat reducerea activității în aprilie, pe fondul epidemiei de coronavirus, potrivit IHS Markit.

Cifrele indică o contracție a activității economice ce depășește scăderea înregistrată în timpul crizei financiare din 2008.

Guvernatorul Băncii Angliei a apreciat, săptămâna trecută, că o scădere de 35% a produsului intern brut în trimestrul al doilea este plauzibilă și a cerut băncilor să acelereze creditarea companiilor afectate de criza provocată de coronavirus.

Analiștii IHS Markit estimează o contracție economică de aproximativ 7% în aprilie, avertizând că declinul ar putea fi chiar mai mare, având în vedere că indicatorul PMI exclude jucătorii din retail, puternic loviți de criză, precum și majoritatea liber-profesioniștilor.

INFOGRAFIC Economia Marii Britanii s-a contractat cel mai mult în ultimii 20 de ani

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
economie
coronavirus
scadere economica
contractie
ihs markit
indicator pmi
activitate economica