ULTIMA ORĂ Datele cu privire la angajații UniCredit, puse în vânzare, după ce o platformă de recrutare din România a fost atacată de hackeri

ULTIMA ORĂ Datele cu privire la angajații UniCredit, puse în vânzare, după ce o platformă de recrutare din România a fost atacată de hackeri
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2020

Datele referitoare la aproximativ 3.000 de angajați ai băncii italiene UniCredit SpA au fost puse la vânzare pe forumurile de pirați informatici, după un atac al hackerilor care au vizat o platformă de recrutare din România, informează un raport de securitate cibernetică, citat de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Datele au fost scoase la vânzare în data de 19 aprilie și conțin ceea ce hackerul susține că sunt informații cu privire la angajații UniCredit, inclusiv adresele de email, numerele de telefon, parolele criptate și numele, se arată într-un raport publicat luni de Telsy, divizia de securitate cibernetică a operatorului italian de telefonie Telecom Italia SpA, scrie Agerpres.

Volkswagen urmează să plătească prin acord amiabil peste 620 de milioane de euro în Germania, în scandalul ”dieselgate” CITEȘTE ȘI Volkswagen urmează să plătească prin acord amiabil peste 620 de milioane de euro în Germania, în scandalul ”dieselgate”

"Datele par să fie reale și este posibil să fie rezultatul unui atac de tip SQL", susține Telsy. Potrivit acestei firme, datele costă 10.000 de dolari și conțin date privind angajații UniCredit de la finele lui 2018 și începutul lui 2019.

Grupul bancar italian UniCredit, prezent și pe piața din România, a informat că analizează acest subiect și că a luat legătura cu "autoritățile competente".

"UniCredit a devenit conștientă că numele său a fost menționat în legătură cu un posibil caz de furt de date în România, care a vizat o platformă de recrutate de resurse umane care era furnizată și gestionată de o terță parte", a precizat cea mai mare bancă italiană. "Nu există dovezi că sistemele UniCredit au fost accesate", a precizat banca.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
recrutare
hacker
date angajati