Investitorii toarnă bani în cel mai mare ETF de obligațiuni axat pe piețele emergente, cu expunere inclusiv pe România

Investitorii toarnă bani în cel mai mare ETF de obligațiuni axat pe piețele emergente, cu expunere inclusiv pe România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 dec 2023

Investitorii toarnă bani în cel mai mare fond tranzacționat la bursă (ETF) care urmărește datoriile piețelor emergente, pe măsură ce crește încrederea că Rezerva Federală a SUA se apropie de finalul campaniei sale agresive de înăsprire monetară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ETF-ul iShares JPMorgan USD Emerging Markets Bond, cu expunere inclusiv pe obligațiuni guvernamentale românești, a înregistrat, săptămâna trecută, cel mai mare aflux săptămânal din ianuarie, cu intrări nete de 765 de milioane de dolari, investitorii profitând de euforia care a readus banii în activele de risc.

Fondul a înregistrat șase săptămâni de intrări nete continue, cea mai lungă serie din august 2022, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

Subscrieri de aproape 150 milioane euro, la intrarea în linie dreaptă a ofertei de titluri de stat pentru populație. Preferință pentru emisiunile în euro CITEȘTE ȘI Subscrieri de aproape 150 milioane euro, la intrarea în linie dreaptă a ofertei de titluri de stat pentru populație. Preferință pentru emisiunile în euro

În total, ETF-urile axate pe piețele emergente listate în SUA, care investesc în toate țările în curs de dezvoltare, precum și cele care vizează doar anumite piețe, au consemnat intrări nete de 968,3 milioane de dolari în săptămâna încheiată pe 8 decembrie, ușor sub intrările nete de 1,08 miliarde de dolari înregistrate în săptămâna precedentă.

Intrările nete în ETF-urile americane cu expunere pe România s-au ridicat la 10,3 milioane de dolari, în scădere de la 14,5 milioane de dolari în săptămâna încheiată pe 1 decembrie.

ETF-urile care oferă expunere la acțiunile românești au înregistrat ieșiri de 7,6 milioane de dolari, în timp ce fondurile care investesc în obligațiuni au consemnat intrări de 17,9 milioane de dolari. 

India conduce topul intrărilor nete în rândul economiilor emergente, cu câștiguri de 263,6 milioane de dolari săptămâna trecută, în timp ce fondurile cu expunere pe active din China/Hong Kong au înregistrat cele mai mari ieșiri nete, de aproape 136 milioane de dolari.

CONFIRMARE Banca Transilvania a depășit oferta Raiffeisen și este în discuții avansate pentru a cumpăra afacerea din România a OTP Bank CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Banca Transilvania a depășit oferta Raiffeisen și este în discuții avansate pentru a cumpăra afacerea din România a OTP Bank

Investitorii caută în mod activ oportunități pe piețele emergente, în condițiile în care perspectiva unei “aterizări ușoare” a economiei SUA și așteptările privind o politică monetară mai relaxată începând cu prima jumătate a anului viitor  stimulează apetitul pentru active mai riscante.

"Fluxurile în sectoarele cu randament ridicat sunt tipice într-o etapă în care piețele evaluează scenarii ce presupun o aterizare ușoară [a economiei]. Întrebarea este dacă piețele supraevaluează sau nu un astfel de scenariu de soft-landing", remarcă Carlos Asilis, director de investiții și fondator al firmei de consultanță Glovista Investments.

viewscnt
Afla mai multe despre
etf-uri piete emergente romania
expunere etf-uri americane romania
intrari nete fonduri etf economii emergente