DOCUMENT Hidroelectrica vrea să-și upgradeze roboții UiPath. Compania își face portal online și pentru clienți noncasnici. Ritmul de contractare a scăzut cu 20%

DOCUMENT Hidroelectrica vrea să-și upgradeze roboții UiPath. Compania își face portal online și pentru clienți noncasnici. Ritmul de contractare a scăzut cu 20%
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 13 dec 2023

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, totodată cel mai mare furnizor pentru consumatori finali din piața concurențială, vrea să-și reînnoiască pe încă un an abonamentele la roboții software Uipath utilizați la automatizarea procedurilor de încheiere de contracte cu clienții cărora le furnizează curent, abonamente care expiră la 31 decembrie 2023, și totodată să îi upgradeze cu noi funcționalități, intenționând să dezvolte un portal de contractare online și pentru clienții noncasnici, cu care în prezent face schimb de documente doar prin e-mail, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În plus, upgradarea este necesară și pentru ca persoanele fizice să poată încărca în portalul de contractare existent și noul model de carte de identitate.

ULTIMA ORĂ Ministrul Finanțelor anunță o greșeală la profesori - Îmi cer scuze, ne-am grăbit! CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministrul Finanțelor anunță o greșeală la profesori - Îmi cer scuze, ne-am grăbit!

În primele 9 luni ale anului, portofoliul de clienți de furnizare al Hidroelectrica s-a dublat, numărul locurilor de consum alimentate ajungând la peste 565.000.

″Hidroelectrica își propune să dezvolte în continuare portofoliul de furnizare și să susțină creșterea numărului de clienți de furnizare, acesta fiind modul cel mai eficient de monetizare a certificatelor verzi provenite din portofoliul de producție din surse regenerabile pe care Hidroelectrica îl deține″, se arată într-un document al companiei, analizat de Profit.ro.

Consiliul Concurenței confirmă - Liderul Europei în credit management și recuperare de datorii a plecat din România. Portofoliu de peste 1 miliard de euro, preluat de o multinațională elvețiană condusă de un român CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței confirmă - Liderul Europei în credit management și recuperare de datorii a plecat din România. Portofoliu de peste 1 miliard de euro, preluat de o multinațională elvețiană condusă de un român

Certificatele verzi primite de Hidroelectrica sub formă de subvenții pentru producția sa de energie regenerabilă sunt transferate intern activității de furnizare, iar costurile acestora sunt suportate în cele din urmă de clienții finali ai companiei pe facturi, potrivit legislației în vigoare.

Potrivit sursei citate, pe de altă parte, valul de clienți noi s-a mai potolit, ritmul de contractare scăzând cu 20%, de la circa 10.000 contracte pe zi la aproximativ 8.000 de contracte pe zi.

Fondul Proprietatea contestă o majorare de capital social la Aeroporturi București cu valoarea terenurilor de la aeroportul Băneasa și prezintă rezultatele unui studiu: Sunt clare limitele de capacitate și de cerere CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea contestă o majorare de capital social la Aeroporturi București cu valoarea terenurilor de la aeroportul Băneasa și prezintă rezultatele unui studiu: Sunt clare limitele de capacitate și de cerere

″Subscripțiile de roboți software trebuie atât reînnoite, cât și adaptate din perspectiva volumului curent de business. Este nevoie de reînnoirea serviciului de procesare date și extragere metadate existent în prezent, ținând cont de volumul curent de contractare. Este nevoia de extensia tipurilor de documente procesate și extragere metadate ca urmare a dezvoltării unui nou portal de contractare, pentru clienții noncasnici″, se menționează în document.

Valoarea achiziției este estimată la 341.000 euro plus TVA.

FOTO Anunț cu o promisiune - Culoarele unice pentru transportul public din Nordul Capitalei au fost finalizate, doar 3 minute o călătorie cu autobuzul de la Piața Presei până la Arcul de Triumf CITEȘTE ȘI FOTO Anunț cu o promisiune - Culoarele unice pentru transportul public din Nordul Capitalei au fost finalizate, doar 3 minute o călătorie cu autobuzul de la Piața Presei până la Arcul de Triumf

Veniturile realizate de Hidroelectrica din activitatea de furnizare de energie electrică au crescut cu 123% în primele 9 luni din 2023, la 2,522 miliarde lei, de la 1,146 miliarde lei în aceeași perioadă a anului 2022, grație majorării portofoliului de clienți.

În plus, a început să scadă valoarea veniturilor nefacturate și deci neîncasate pe segmentul de furnizare, din cauza întârzierii emiterii facturilor. ″Aceste întârzieri sunt în proces de recuperare, soldul creanțelor nefacturate fiind diminuat cu 659 milioane lei (31%), la 1,446 miliarde lei la 30 septembrie 2023, de la 2,105 miliarde lei la 30 iunie 2023″, se spune în cel mai recent raport trimestrial al companiei.

DOCUMENT Hidroelectrica vrea să-și upgradeze roboții UiPath. Compania își face portal online și pentru clienți noncasnici. Ritmul de contractare a scăzut cu 20%

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica clienți casnici
hidroelectrica contractare furnizare
hidroelectrica facturi
hidroelectrica furnizare energie
hidroelectrica uipath