Managerii de la UBS - acuzați că au ajutat "numeroși" clienți să evite plata taxelor, inclusiv prin ascunderea unor transferuri în străinate. În Franța, banca a primit o amendă record

Managerii de la UBS - acuzați că au ajutat "numeroși" clienți să evite plata taxelor, inclusiv prin ascunderea unor transferuri în străinate. În Franța, banca a primit o amendă record
scris 8 mai 2019

Procurorii germani vor să amendeze UBS cu 83 de milioane de euro după ce banca elvețiană ar fi ajutat mai mulți clienți să evite plata unor taxe, informează Bloomberg.

Potrivit procurorilor, managerii de la UBS au ajutat "numeroși" clienți să evite plata taxelor, inclusiv prin ascunderea unor transferuri în străinate.

Acuzațiile vizează fapte care au avut loc în perioada 2001-2012.

O instanță din orașul german Mannheim va decide dacă amenda va fi aplicată sau nu.

Banca Transilvania și Victoriabank au acordat primul credit sindicalizat transfrontalier România – Republica Moldova CITEȘTE ȘI Banca Transilvania și Victoriabank au acordat primul credit sindicalizat transfrontalier România – Republica Moldova

Ancheta din Germania a fost deschisă în 2012, iar în anul următor procurorii au făcut percheziții la birourilor și locuințele unot angajați ai băncii. În urma acestor percheziții, autoritățile au decis să investigheze 4 persoane de la conducerea UBS.

Reprezentații UBS au declarat că banca își va apăra ferm poziția în fața instanței.

"Nu considerăm că acuzațiile procurorilor sunt susținute de fapre sau de legislație", a declarat o purtătoare de cuvânt.

Amenda pe care UBS riscă să o plătească în Germania vine după ce, în februarie, banca elvețiană a fost condamnată în Franța la plata unei amenzi de 3,7 miliarde euro, pe motiv că a ajutat mii de clienți francezi să evite plata taxelor. Aceasta este cea mai mare amendă impusă vreodată de justiția franceză într-un dosar de evaziune fiscală.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs amenda
evaziune fiscala
bloomberg