Președintele CE: Am greșit când am păstrat tăcerea în legătură cu minciunile legate de Brexit

Președintele CE: Am greșit când am păstrat tăcerea în legătură cu minciunile legate de Brexit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 mai 2019

Uniunea Europeană nu trebuia sa păstreze tăcerea în timpul campaniei pentru referendumul privind Brexit, din 2016, având în vedere că britanicii "ar fi trebuit să știe că sunt mințiți", a declarat marți președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mai mult, Juncker, aflat la final de mandat, consideră că păstrarea tăcerii în legătură cu Brexit, la solicitarea premierului britanic de atunci, David Cameron, a fost una dintre cele mai mari greșeli din timpul mandatului său.

„A fost o greșeală să nu intervenim și să nu ne implicăm. Eram singurii capabili să distrugem minciunile care circulau la acel moment”, a declarat Juncker.

La momentul respectiv, guvernul britanic considera că implicarea oficialilor UE ar fi făcut și mai mult rău, scăzând șansele unui vot în favoarea rămânerii Marii Britanii în blocul comunitar.

Echipe speciale, inclusiv din Timișoara, analizează și sortează postările utilizatorilor Facebook CITEȘTE ȘI Echipe speciale, inclusiv din Timișoara, analizează și sortează postările utilizatorilor Facebook

"Am greșit păstrând tăcerea la un moment important", a adăugat președintele CE.

"Minciunile" la care liderul european face referire vizează, printe altele, sumele de bani cu care Marea Briatanie contribuie la bugetul UE. Suma vehiculată la acel moment de tabăra pro-Brexit, de 250 de milioane de lire sterline, nu ia în considerare sumele pe Marea Britanie le primește înapoi de la Uniune.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
juncker
pesedinte ce
minciuni brexit
bloomberg