Bosch a înregistrat o creștere semnificativă în România

Bosch a înregistrat o creștere semnificativă în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2023

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2022 cu vânzări consolidate în valoare de 2,5 miliarde de lei (512 milioane de euro) în România, înregistrând astfel o creștere de aproximativ patru procente față de anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Soluțiile pentru finanțarea afacerilor locale într-un context macroeconomic și social complex, tipurile de finanțări care pot susține dezvoltarea mediului antreprenorial local, oportunitățile antreprenoriale vor fi prezentate la Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Ediția a II-a.

Conferința, programată pentru 30 mai, va fi organizată, și cu sprijinul Visa, la Brașov, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

Vânzările totale nete de 10,6 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro) înregistrate în România, inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate, au reprezentat o creștere de aproximativ 29 de procente comparativ cu anul precedent. „În 2022, Bosch a înregistrat în România o performanță foarte bună, cu o creștere de două cifre, în ciuda mediului economic și social dificil”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentantul Grupului Bosch în România. 

Creșterea cifrei vânzărilor s-a datorat în principal dezvoltării activității companiei și investițiilor strategice în producție, cercetare și dezvoltare, precum și în domeniul serviciilor.

FOTO Anunț după 1 an - Parteneriatul Poștei Române cu Auchan pentru vânzarea de produse alimentare și nealimentare în incinta oficiilor poștale din țară a eșuat CITEȘTE ȘI FOTO Anunț după 1 an - Parteneriatul Poștei Române cu Auchan pentru vânzarea de produse alimentare și nealimentare în incinta oficiilor poștale din țară a eșuat

La 31 decembrie 2022, numărul de angajați Bosch în România era de aproximativ 9.830, în creștere cu aproximativ 12 procente față de anul precedent.

În 2022, Bosch a investit aproximativ 410 milioane de lei  (83 de milioane de euro) în România, în principal în dezvoltarea unităților de producție din sectorul de activitate Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj, precum și în domeniul cercetării și dezvoltării, în cadrul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

Fabrica Bosch din Jucu, județul Cluj, a înregistrat o creștere semnificativă în 2022, producând cu 12 procente mai multe unități de control electronice pentru airbag-uri, sisteme multi-cameră și pentru asistență la condus față de anul precedent.

În 2022, unitatea de producție Bosch din Blaj a inaugurat o clădire modernă pentru gestionarea reciclării resurselor. Unitatea, care se întinde pe o suprafață de 1.750 de metri pătrați, asigură gestionarea și eliminarea eficientă la fața locului a tuturor materialelor reziduale rămase în urma producției. 

FOTO Anunț după 1 an - Parteneriatul Poștei Române cu Auchan pentru vânzarea de produse alimentare și nealimentare în incinta oficiilor poștale din țară a eșuat CITEȘTE ȘI FOTO Anunț după 1 an - Parteneriatul Poștei Române cu Auchan pentru vânzarea de produse alimentare și nealimentare în incinta oficiilor poștale din țară a eșuat

În sectorul de activitate Soluții pentru mobilitate, divizia Automotive Aftermarket a înregistrat un record absolut de vânzări în România în 2022, prin creșterea vânzărilor cu peste 20 de procente față de anul anterior, pe fondul consolidării relațiilor de afaceri cu distribuitori strategici. În 2022, rețeaua de service-uri auto Bosch cuprindea mai mult de 460 de service-uri auto în România.

În sectorul de activitate Tehnologie pentru construcții și energie, divizia Bosch Termotehnică și-a consolidat în 2022 portofoliul și poziția pe piață în segmentul produselor HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat), urmând tendința europeană de electrificare. Astfel, divizia și-a dublat cota pe piața aparatelor de aer condiționat și și-a dezvoltat transferul de cunoștințe către parteneri în materie de pompe de căldură.

În același timp, dată fiind extinderea gamei sale de produse, divizia Bosch Termotehnică a fost redenumită de curând „Bosch Home Comfort Group”. Anul trecut, Bosch Service Solutions a înregistrat din nou o creștere de două cifre. În 2022, locația s-a extins în noi domenii de activitate, introducând managementul de proiecte ca serviciu, cu o echipă de 30 de manageri de proiect înalt calificați, implicați activ în diferite proiecte de digitalizare. În plus, Bosch din Timișoara a preluat responsabilități globale în domenii precum contabilitatea, master data și resursele umane.

INFOGRAFIC Peste 58% dintre locuințele vândute în România în primul trimestru au fost cumpărate cu cash CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Peste 58% dintre locuințele vândute în România în primul trimestru au fost cumpărate cu cash

În sectorul de activitate Tehnologie industrială, Bosch se află pe o tendință de creștere. În 2022, divizia de vânzări Bosch Rexroth a înregistrat o creștere de două cifre. 

Grupul Bosch este prezent de 29 de ani în România și are aproximativ 9.830 de angajați în șase entități. În 2022, Bosch a generat vânzări consolidate în valoare de 512 milioane de euro pe piața din România.

Valoarea totală netă a vânzărilor, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către afiliați, a ajuns la 2,1 miliarde de euro. Pe lângă centrele sale de cercetare și dezvoltare din Cluj și București și fabricile din domeniul Soluțiilor de mobilitate  din Cluj și Blaj, Bosch mai operează o unitate de producție din domeniul Tehnologiei industriale, tot la Blaj, precum și un centru pentru soluții de externalizare a proceselor de afaceri, la Timișoara. Î

n București, Bosch administrează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor de activitate Soluții de  mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, tot în capitala României se află și o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața aparatelor electrocasnice. 

În cele 136 locații din lume, Bosch are aproape 85.5000 de angajați în cercetare și dezvoltare, precum și aproximativ 44.000 de ingineri software.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
servicii
profit