Nestle introduce foie gras-ul vegan

Nestle introduce foie gras-ul vegan
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2022

Grupul elvețian Nestle SA a început să vândă foie gras vegan în Elveția și Spania, ca răspuns la îngrijorările gurmanzilor preocupați de bunăstarea animalelor, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tradițional, foie gras este produs din ficatul gâștelor și al rațelor îngrășate cu cereale. Organizațiile pentru drepturile animalelor susțin că foie gras-ul este un produs obținut prin îngrășarea forțată a gâștelor și rațelor, scrie Agerpres.

Rezervele mondiale de GNL sunt epuizate pentru anii următori CITEȘTE ȘI Rezervele mondiale de GNL sunt epuizate pentru anii următori

Varianta vegană de foie gras lansată de Nestle combină soia cu arome precum miso, ulei de trufe și sare marină iar la un preț de 7,95 franci (8,43 dolari) pentru un borcan de 180 de grame este mult mai ieftină decât foie gras-ul tradițional și, potrivit Nestle, ușor mai sănătoasă.

Lansarea unui foie gras vegan de către cel mai mare producător mondial de alimente face parte dintr-un efort mai amplu pentru a-i convinge pe consumatori să accepte noi variante revizuite ale unor produse care tradițional erau pe bază de carne. O serie de companii mai mici oferă deja alternative fără carne la foie gras în Elveția, țară care importă aproximativ 200 de tone de foie gras în fiecare an.

În multe țări din lume, inclusiv în Elveția și Marea Britanie, producția de foie gras este interzisă. Organizațiile pentru drepturile animalelor au cerut și o interzicere a importurilor pentru această delicatesă.

Franța este responsabilă pentru aproximativ 70% din producția mondială de foie gras și exportă, în medie, anual aproape 5.000 de tone de foie gras în întreaga lume (în special în Japonia, Spania, Olanda, Asia și Orientul Mijlociu) pentru o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nestle
foie gras