Renault semnează cel mai mare contract de achiziție de energie verde din Franța

Renault semnează cel mai mare contract de achiziție de energie verde din Franța
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 nov 2022

Renault va cumpăra energie fotovoltaică de la Voltalia pe o perioadă de 15 ani, în cadrul celui mai mare contract de achiziție de energie regenerabilă pe termen lung din Franța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul francez de energie regenerabilă Voltalia va instala panouri fotovoltaice cu o capacitate agregată de 350 MW la uzinele Renault din Franța până în 2027.

Acordul “va permite grupului Renault să acopere până la 50% din consumul de electricitate al activităților de producție din Franța în 2027”, potrivit unui comunicat Renault.

Lufthansa vrea să achiziționeze operatorul aerian italian ITA Airways CITEȘTE ȘI Lufthansa vrea să achiziționeze operatorul aerian italian ITA Airways

Termenii financiari nu au fost dezvăluiți.

Acordul, care face parte din eforturile constructorului de automobile de a-și reduce amprenta de carbon, vine în contextul în care întreprinderile din Europa se confruntă cu creșterea costurilor energetice cauzată de scăderea livrărilor de gaz din Rusia și de problemele de producție de energie atomică cu care se confruntă Electricite de France, scrie Bloomberg.

Acțiunile Voltalia și Renault s-au apreciat cu peste 3% pe bursa de la Paris joi, pe o piață în urcare cu 0,50%.

Separat, Renault a semnat alte două parteneriate pe 15 ani în domeniul energiei regenerabile, cu Engie și, respectiv Dalkia, o subsidiară a grupului EDF.

Parteneriatul cu Engie presupune dezvoltarea unui proiect de energie geotermală de mare adâncime la uzina Douai, din nordul Franței, cu scopul de a furniza uzinei căldură fără emisii de dioxid de carbon începând cu anul 2025, înlocuind 70% din necesarul de gaz din surse locale și regenerabile.

Acordul cu Dalkia vizează instalarea unui cazan pe biomasă la uzina din Maubeuge, cu o capacitate de 15 MW, ce va permite uzinei să își acopere 65% din necesarul de gaz.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
achizitie energie verde
energie regenerabila
voltalia
engie
dalkia
edf