Operatorul de servicii de televiziune cu plată Canal Plus intră în România

Operatorul de servicii de televiziune cu plată Canal Plus intră în România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 mai 2019

Operatorul de servicii de televiziune cu plată Canal Plus cumpără rivalul M7, într-o tranzacție de circa 1 miliard de euro, de la firma de private equity Astorg. Prin această mutare, operatorul francez se extinde pe șapte noi piețe europene, inclusiv România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Tranzacția necesită abrobarea autorităților europene în domeniul concurenței.

Impactul industriei jocurilor de noroc asupra economiei românești de-a lungul timpului CITEȘTE ȘI Impactul industriei jocurilor de noroc asupra economiei românești de-a lungul timpului

Achiziția ar urma să aducă venituri suplimentare de 400 de milioane de euro pentru Canal Plus și să susțină creșterea profitului, atât pentru operator, cât și pentru grupul Vivendi din care face parte.

În urma tranzacției cu M7, Canal Plus, deținut de Vivendi, va pătrunde pe piețele din Olanda, Belgia, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria și România. M7 are o bază de circa 3 milioane de clienți în aceste țări.

CONFIRMARE CEO-ul CEZ admite că vrea să iasă din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE CEO-ul CEZ admite că vrea să iasă din România

M7 distribuie canale de televiziune, printre care Disney Channel, HBO, Eurosport și National Geographic.

M7 a intrat în România la finele anului trecut, când a ajuns la un acord cu grupul american Liberty Global pentru cumpărarea operațiunilor de televiziune prin satelit DTH care deservesc patru piețe din Europa de Est, inclusiv din România, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro. Suma transferului se ridică la aproximativ 180 de milioane de euro (205 milioane de dolari).

Canal Plus este a doua mare divizie a Vivendi, după Universal Music Group. Intrarea Netflix pe piața franceză a forțat operatorul, până atunci dominant, să își revizuiască ofertele și să introducă noi produse.

Canal Plus va ajunge la un număr total de circa 12 milioane de clienți dacă preluarea operațiunilor M7 se va finaliza. Compania operează, în prezent, în trei țări europene: Franța, Polonia și Elveția.

viewscnt
Afla mai multe despre
canal plus
m7
vivendi
upc direct
upc
televizune cu plata