Paella - la preț record

Paella - la preț record
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2023

Spaniolii au plătit luna trecută mai mult ca niciodată pentru paella după ce prețurile la ulei de măsline, orez și legume au crescut vertiginos, conform Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Costul ingredientelor de bază necesare pentru a găti felul de mâncare emblematic al Spaniei a crescut cu 19,1% față de luna februarie a anului trecut, potrivit indicelui lunar Paella calculat de Bloomberg, pe baza datelor publicate de Institutul Național de Statistică din Spania, arată Agerpres.

ULTIMA ORĂ HSBC cumpără subsidiara britanică a Silicon Valley Bank cu o liră sterlină CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ HSBC cumpără subsidiara britanică a Silicon Valley Bank cu o liră sterlină

Comparativ, indicele general al inflației în Spania a înregistrat o creștere de doar 6%. Însă, în cazul paella, prețurile au fost influențate de faptul că prețul uleiului de măsline a crescut cu 33,5% în ritm anual, în timp ce legumele și legumele s-au scumpit cu 23,6% iar orezul cu 21,2%.

Prețurile produselor alimentare au continuat să crească rapid chiar și după ce Guvernul de la Madrid a redus taxele pentru produsele de bază, la începutul anului.

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume CITEȘTE ȘI Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume

Potrivit Ministerului Economiei, scăderea producției de fructe și legume, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, precum și cererea externă puternică, a stat la baza creșterii prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
paella