Petrolul, în urcare cu peste 3% după ce Iranul a doborât o dronă militară americană

Petrolul, în urcare cu peste 3% după ce Iranul a doborât o dronă militară americană
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 iun 2019

Cotațiile petrolului cresc puternic joi, în ton cu activele din piețele de capital, pe fondul așteptărilor privind relaxarea politicii monetare de către marile bănci centrale, precum și al accentuării îngrijorărilor legate de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În contextul relațiilor deja tensionate dintre SUA și Iran, anunțul privind doborârea, de către Gărzile Revoluționare ale Iranului, a unei drone militare americane ce zbura peste Strâmtoarea Ormuz a declanșat temeri referitoare la un eventual conflict armat între cele două țări și a alimentat cererea de petrol și alte active considerate riscante.

“Tensiunile geopolitice ajută ‘taurii’ să revină spectaculos după câteva zile de tranzacții fără o direcție anume”, a comentat Tamas Varga, analist la PVM Oil Associates, citat de Bloomberg.

Intrarea Facebook pe piața criptomonedelor se lovește de opoziția imediată a Europei. Ministru francez: Libra nu poate și nu trebuie să devină o monedă fiduciară CITEȘTE ȘI Intrarea Facebook pe piața criptomonedelor se lovește de opoziția imediată a Europei. Ministru francez: Libra nu poate și nu trebuie să devină o monedă fiduciară

În jurul orei 15:20, petrolul Brent se tranzacționa la 63,61 dolari/baril, în urcare cu 2,9% față de referință, după ce a atins un maxim intraday de 63,88 dolari/baril.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 3,6%, până la 55,93 dolari/baril.

Apetitul investitorilor a fost stimulat și de semnalul transmis miercuri de banca centrală a SUA privind o eventuală reducere a dobânzii-cheie în lunile următoare, în funcție de evoluțiile economice. Acțiunile companiilor s-au apreciat pe piețele internaționale, în timp ce dolarul a pierdut teren în raport cu principalele valute rivale.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
evolutii
tensiuni iran-sua
drona militara