Piața europeană de obligațiuni bifează o săptămână record, cu tranzacții de peste 100 miliarde dolari

Piața europeană de obligațiuni bifează o săptămână record, cu tranzacții de peste 100 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 ian 2020

Piața de obligațiuni din Europa este pe cale să încheie o săptămână record, cu vânzări de datorie nouă de peste 100 miliarde de dolari, impulsionate inclusiv de tensiunile recente din Orientul Mijlociu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Costurile de finanțare scăzute au atras atât emitenți europeni, cât și companii din China, Indonezia, Japonia și SUA, potrivit Bloomberg.

Vânzările de obligațiuni (corporate și suverane) pe piața europeană au atins 92,5 miliarde de euro (103 miliarde dolari) în perioada 6-10 ianuarie, cea mai mare valoare de până acum la nivelul unei săptămâni. În piață și-au făcut apariția și emitenții speriați de perspectivele înăspririi condițiilor financiare în contextul tensiunilor dintre SUA și Irak.

Ce va urma după „anul în care au crescut toate” CITEȘTE ȘI Ce va urma după „anul în care au crescut toate”

“Mulți dintre emitenții care nu aveau nimic plănuit săptămâna trecută au decis acum că ar trebui să facă ceva, în caz că situația continuă să se deterioreze”, spune Marco Baldini, șeful diviziei Barclays care se ocupă de intermedierea obligațiunilor în Europa.

Piața europeană de obligațiuni a depășit-o pe cea din SUA, unde vânzările de datorie nouă s-au situat la aproximativ 84 miliarde de dolari în perioada 6-10 ianuarie.

Cererea pentru obligațiunile europene a continuat să crească, în pofida contextului geopolitic incert și a investițiilor ridicate din 2019, când achizițiile de obligațiuni din piața primară au atins valoarea record de 1,38 trilioane de dolari.

“A fost o săptămână remarcabilă, având în vedere evenimentele din Orientul Mijlociu”, a comentat și Frazer Ross, director în cadrul Deutsche Bank.

Piața europeană de obligațiuni bifează o săptămână record, cu tranzacții de peste 100 miliarde dolari

viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni europene
vanzari obligatiuni
vanzari datorie
imprumuturi record