HP respinge din nou oferta de preluare din partea Xerox

HP respinge din nou oferta de preluare din partea Xerox
scris 10 ian 2020

Gigantul american din domeniul PC-urilor HP a respins din nou oferta nesolicitată de preluare din partea Xerox, cu argumentul că tranzacția de aproape 34 miliarde de dolari ar subevalua semnificativ compania.

Xerox a anunțat, luni, că a obținut angajamente ferme de la bănci pentru un credit de 24 miliarde de dolari ce ar urma să fie folosit pentru finanțarea achiziției, în pofida faptului că HP refuzase deja oferta de preluare.

Angajamentul de îndatorare “nu reprezintă o bază pentru discuții”, a transmis HP joi, citată de Bloomberg.

Producția de automobile a Germaniei, cea mai mare piață auto în Europa, a atins anul trecut cel mai scăzut nivel din ultimii 23 de ani CITEȘTE ȘI Producția de automobile a Germaniei, cea mai mare piață auto în Europa, a atins anul trecut cel mai scăzut nivel din ultimii 23 de ani

În noiembrie, Xerox a oferit un preț de 22 de dolari în numerar și acțiuni proprii în schimbul unei acțiuni HP, într-o tranzacție care ar evalua producătorul de PC-uri la 33,5 miliarde de dolari.

Board-ul HP a respins atunci oferta, dar și-a exprimat deschiderea față de o eventuală combinare a operațiunilor companiilor, cu condiția ca HP să fie cumpărătorul și Xerox compania absorbită.

HP are o valoare de piață de peste trei ori mai mare comparativ cu Xerox.

Fuziunea cu HP ar consolida poziția Xerox pe piața copiatoarelor și a echipamentelor de birou și ar crea un rival redutabil pentru liderul pieței de computere personale, compania chineză Lenovo.

Cu sediul la Norwalk, în Connecticut, Xerox este unul dintre pionierii industriei tehnologice la nivel global, având o istorie de peste 100 de ani. În România, Xerox este prezentă prin companiile Xerox Echipamente și Servicii și Xerox Business Services România și este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de servicii de managementul documentelor și al proceselor de business.

HP, companie creată în 2015 în urma divizării activităților Hewlett-Packard, este prezentă pe piața românească prin intermediul subsidiarei HP Inc. România. Producătorul american de PC-uri, laptop-uri și imprimante a anunțat, anul trecut, că va desființa circa 16% din locurile de muncă la nivel global, parte a unei restructurări menite să scadă costurile și să stimuleze vânzările.

viewscnt
Afla mai multe despre
xerox
hp
hewlett packard
oferta preluare
oferta respinsa