Președintele Fed vede necesare noi majorări de dobânzi

Președintele Fed vede necesare noi majorări de dobânzi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 iun 2023
Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a reiterat faptul că se așteaptă ca ratele dobânzilor să fie majorate în continuare pentru a reduce creșterea economică a SUA sub tendința pe termen lung și a limita presiunile asupra prețurilor, momentul majorărilor suplimentare urmând să fie stabilit în funcție de datele economice viitoare.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Colegii mei și cu mine înțelegem dificultățile pe care le provoacă inflația ridicată și rămânem ferm angajați să readucem inflația la obiectivul nostru de 2%. Vom continua să luăm deciziile noastre ședință de ședință, pe baza totalității datelor primite și a implicațiilor acestora asupra perspectivelor privind activitatea economică și inflația, precum și asupra echilibrului riscurilor", a declarat Powell miercuri, în comentariile prezentate în fața Comisiei pentru servicii financiare din Camera Reprezentanților. 
Populația Germaniei a avut cea mai mare creștere din ultimele trei decenii, pe fondul războiului din Ucraina. Cel mai mare salt anual de la reunificarea țării CITEȘTE ȘI Populația Germaniei a avut cea mai mare creștere din ultimele trei decenii, pe fondul războiului din Ucraina. Cel mai mare salt anual de la reunificarea țării

Fed a luat, săptămâna, trecută o pauză în seria de majorări de dobânzi, pentru prima dată în ultimele 15 luni, lăsând ratele într-un interval cuprins între 5% și 5,25%.

Dar oficialii Fed au estimat că ratele vor crește la 5,6% până la sfârșitul anului, conform proiecției medii, ceea ce implică două majorări suplimentare de un sfert de punct, ca urmare a inflației surprinzător de persistente și a rezilienței pieței muncii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
powell
jerome powell
dobanzi
crestere dobanzi
inflatie
preturi