Putin sare în ajutor: Criptomonedele au valoare și pot fi utilizate ca mijloc de plată, dar e prea devreme să le folosim pentru tranzacționarea petrolului

Putin sare în ajutor: Criptomonedele au valoare și pot fi utilizate ca mijloc de plată, dar e prea devreme să le folosim pentru tranzacționarea petrolului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 oct 2021

Președintele rus Vladimir Putin spune că monedele digitale au valoare și pot fi folosite ca mijloc de plată, dar că este "prea devreme" pentru a utiliza criptomonedele în tranzacționarea petrolului și a altor materii prime.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Criptomonedele au dreptul să existe și pot fi folosite ca mijloc de plată", a afirmat Putin într-un interviu pentru CNBC.

Cererea de gaze a industriei europene începe să scadă, în urma majorării prețurilor CITEȘTE ȘI Cererea de gaze a industriei europene începe să scadă, în urma majorării prețurilor

Declarațiile vin într-un context în care autorităție din China au interzis tranzacțiile cu criptomonede, iar oficialii din Europa și SUA  iau în calcul reglementarea utilizării acestor active.

Recent, vicepremierul rus Alexander Novak a afirmat că Rusia ar putea renunța gradual la petrolul denominat în dolari dacă administrația SUA va continua să impună sancțiuni, notează Bloomberg.

Totodată, Fondul suveran al Rusiei a anunțat în vară că își va vinde toate activele în dolari americani pentru a majora ponderea deținerilor în euro, yuani și aur.

Totuși, Putin spune că, cel puțin deocamdată, nu se pune problema unor contracte futures pe țiței exprimate în criptomonede.

"Valoarea criptomonedelor nu este susținută de nimic deocamdată. Poate exista ca mijloc de plată, dar cred că este prea devreme să vorbim de tranzacționarea petrolului în criptomonede", a declarat Putin.

Banca Rusiei a avertizat investitorii în mod repetat cu privire la volatiliatea mare a criptoactivelor, iar acestea nu sunt recunoscute ca metodă de plată.Totuși, autoritățile ruse nu plănuiesc interzicerea acestor după modelul Chinei, potrivit lui Alexei Moiseev, ministrul adjunct al Finanțelor, citat de Interfax.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
putin
rusia
putin criptomonede
petrol criptomonede
putin bitcoin