Rata șomajului din Marea Britanie urcă la maximul ultimilor 4 ani. Companiile au concediat un număr record de angajați

Rata șomajului din Marea Britanie urcă la maximul ultimilor 4 ani. Companiile au concediat un număr record de angajați
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 dec 2020

Rata șomajului din Marea Britanie a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii peste patru ani în perioada august-octombrie, în condițiile în care numărul concedierilor a atins un nivel record pe fondul pandemiei, înaintea prelungirii programului de sprijin guvernamental pentru păstrarea locurilor de muncă în companii.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Companiile au concediat 370.000 de angajați în intervalul analizat, cele mai multe locuri de muncă pierdute într-o perioadă de trei luni de economia britanică. Față de precedentele trei luni, numărul concedierilor a urcat cu 217.000, de asemenea o creștere record.

Peste o treime din concedieri au fost înregistrate în sectorul ospitalității, potrivit datelor Biroului Național de Statistică din Regat.

DOCUMENT Șomajul tehnic și programul Kurzarbeit - prelungite de Guvern până la jumătatea anului viitor. Programul de lucru al angajaților va putea fi redus și mai mult CITEȘTE ȘI DOCUMENT Șomajul tehnic și programul Kurzarbeit - prelungite de Guvern până la jumătatea anului viitor. Programul de lucru al angajaților va putea fi redus și mai mult

Cifrele sunt așteptate să amplifice criticile la adresa ministrului de finanțe, Rishi Sunak, care a refuzat să extindă subvențiile acordate companiilor pentru păstrarea angajaților până în ultima zi a termenului limită, pe 31 octombrie, scrie Bloomberg.

După ce a insistat, luni de zile, că programul de sprijin va fi redus, Sunak a prelungit, până la urmă, subvențiile, dar multe companii operaseră deja concedieri.

Între timp, autoritățile britanice au anunțat noi restricții de activitate pentru a frâna răspândirea coronavirusului.

Rata șomajului a crescut la 4,9% în perioada august-octombrie, cel mai ridicat nivel începând din 2016.

Până la finele anului, rata șomajului este estimată să crească la 7,5%, sau 2,6 milioane de persoane, iar o eventuală ieșire din Uniunea Europeană fără semnarea unui acord comercial ar putea îngreuna și mai mult revenirea pe piața muncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj marea britanie
concedieri pandemie
concedieri record
rishi sunak
subventii guvernamentale
angajati
coronavirus
pandemie
piata muncii