Serbia va investi miliarde de euro în infrastructură. “Construim mai multe drumuri și căi ferate decât în timpul lui Tito!”

Serbia va investi miliarde de euro în infrastructură. “Construim mai multe drumuri și căi ferate decât în timpul lui Tito!”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 aug 2019

Serbia va investi miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, digitală și de energie, precum și în construcția de noi locuinte, a anunțat președintele sârb Aleksandar Vucic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

“Suntem în poziția de a asigura cu ușurință fonduri de cel puțin 10, sau chiar 12 miliarde de euro pentru noi investiții”, a spus Vucic într-o conferință de presă, citat de Bloomberg. “Construim mai multe drumuri și căi ferate decât în timpul lui Tito”, a adăugat acesta, cu referire la fostul lider iugoslav Josip Broz Tito.

Noile investiții vizează stimularea economiei locale, care dă semne de încetinire. Temerile privind încetinirea creșterii economice s-au intensificat după ce biroul de statistică a amânat publicarea estimărilor-semnal de luna trecută, citând probleme legate de colectarea datelor.

Ucraina semnează un contract substanțial pentru demolarea sarcofagului construit în jurul reactorului de la Cernobîl care a cauzat dezastrul nuclear din 1986. Risc mare de colaps CITEȘTE ȘI Ucraina semnează un contract substanțial pentru demolarea sarcofagului construit în jurul reactorului de la Cernobîl care a cauzat dezastrul nuclear din 1986. Risc mare de colaps

Declarațiile președintelui sârb vin la câteva zile după ce banca centrală a Serbiei a redus dobânda-cheie la un minim record de 2,50%, într-o mișcare care a suprins piețele, menită să sprijine creșterea creditării.

Ministrul sârb al Infrastructurii, Zorana Mihajlovic, a anunțat, luna trecută, că Serbia intenționează să împrumute mai multe miliarde de euro din China și alte țări în următorii ani, pentru a finanța investiții în proiecte regionale.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
investitii infrastructura
aleksandar vucic
crestere economica
masuri stimulare